Art & Technology festival STRP succesvol

25/11/2007 20:33



Stichting STRP



Afgelopen vier dagen vond in het Klokgebouw te Eindhoven de tweede editie van het art & technology festival STRP plaats. Ongeveer 19.500 bezoekers bezochten het festival dat laat zien wat een huwelijk tussen kunst en technologie oplevert. Publieksfavorieten waren ondermeer de live cinema performance Feed, het vrolijk rondfietsende aapje Melodious Monk, ballonnenballet ATOM en het openingsconcert van de Chemical Brothers.

Met meer dan 120 installaties, performances, kunstenaars en artiesten was een multidisciplinair programma samengesteld waarbij de bezoeker kennis maakte met de meeste uiteenlopende technologische kunstvormen. Zo stonden de Callasbloemen van het subtiele kunstwerk Whisper naast een enorme -op afstand te besturen- stalen hand, terwijl nog geen tien meter verderop bezoekers hard in het ronddraaiden op de interactieve installatie Beijing Accelerator.

Nadat Minister Plasterk het festival op donderdag middels een videoboodschap opende, stroomde het publiek binnen voor het openingsconcert van de Chemical Brothers. Met een indrukwekkende show werd de toon voor de rest van het festival gezet. Op vrijdag ging het programma in de ochtend verder met een speciaal scholierenprogramma voor jongeren op het VMBO, HAVO, VWO en MBO. Samen met Technific en CultuurXpres wil STRP op deze manier de keuze voor een technische vervolgstudie stimuleren. Overdag trok de expositie duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Vrijdag- en zaterdagavond waren er twee feesten waarbij artiesten uit verschillende hoeken van de hedendaagse electronische muziek stonden geprogrammeerd.

Het publiek was opvallend divers. Jong en oud verbaasden zich over de onverwachte toepassingen van technologie in de kunst en zowel de kunstkenner als de leek kwamen aan hun trekken. De organisatie kijkt dan ook tevreden terug op de tweede editie van het festival. Zowel inhoudelijk als in bezoekersaantal heeft STRP een stap voorwaarts gezet ten opzicht van de eerste editie in 2007.

De volgende editie van het STRP Festival vindt plaats in het voorjaar van 2009.

STRP Festival werd mede mogelijk gemaakt door:
Hoofdsponsors: Gemeente Eindhoven, Trudo
Sponsors: NXP (founded by Philips), Imtech, ASML, High Tech Campus, Brainport, City Dynamiek, Woonbedrijf, MINI Eindhoven / Venlo, Fontys, PreVision, Eindhovens Dagblad, Bronsveld & De Gier, Lasso, Zinder. Grolsch Fondsen / subsidiënten: VSB Fonds, Mondriaan Stichting, FPPM, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Thuis Kopie Fonds, Provincie Noord Brabant, SRE, NBKS, BraM, BisK Mediasponsors: 3FM, DE:BUG, DJBroadcast, Digicult, LiveXS, Bright, CityDogs, Gonzo Circus, Kijk, Kink FM, Culture TV, Radio Decibel





http://www.strp.nl