Syntens


---

Workshop Syntens over innovatiekansen in voeding en beleving voor ouderen

Dertig tot zestig procent van ouderen die verblijven in een zorginstelling of gekoppelde woonvoorziening is ondervoed. Door de toenemende vergrijzing wordt dit probleem alleen maar erger. Daarnaast heeft de vergrijzende babyboomgeneratie een groter pakket aan eisen en budget om hun levensstandaard te behouden. Voor MKB-bedrijven liggen hier kansen om met innovaties de voedingssituatie van ouderen in zorginstellingen te verbeteren. Syntens neemt het initiatief hierin met een workshop waarin nieuwe producten en diensten voor deze sector worden uitgewerkt. Deelnemers aan de workshop kunnen beter inspelen op deze kansen en alleen of samen met anderen nieuwe producten en diensten ontwikkelen voor deze groeimarkt.

Op 26 november organiseert Syntens, in samenwerking met de Brabantse projectpartners Innoflow en Stichting Zet de verdiepingsworkshop âInnovatie? Aan tafel!; Kansen voor innovatie in de beleving van eten en drinken voor ouderenâ. Deze workshop is onderdeel van het project âOuderen en de beleving van voedselâ. Binnen dit project vindt onderzoek plaats naar de beleving van voeding door ouderen. Het project wordt door de Provincie Brabant gesubsidieerd in het kader van de Innovatieve Acties Brabant.

In de verdiepingsworkshop wordt een observatiefilm getoond, waarin treffende voorbeelden te zien zijn van eetsituaties van ouderen en de problemen die zij daarbij ervaren. De film, gemaakt door Innoflow, is samengesteld uit opnames in diverse verzorgingshuizen in Brabant. Aan de hand van de film gaan de deelnemers, die afkomstig zijn uit diverse segmenten van de keten, aan de slag om gezamenlijk tot concrete innovatieve ideeën te komen. Hierbij gaat het niet alleen om de voeding zelf, maar diverse themaâs spelen een rol:


- Voeding: presentatie, smaak, geur, kleur, bereiding & techniek


- Sfeer en inrichting: architectuur, meubels, verlichting


- Hulpmiddelen/accessoires: servetten, borden, bestek, tafellinnen, warmhouders, inductieapparaten e.d.


- Dienstverlening: zorgverlenend personeel, serveren (scholing/training), planning, logistiek, klantgerichtheid


- Verpakkingen: voeding, porties, hergebruik, houdbaarheid, openen/sluiten e.d.

De workshop is interessant voor ondernemers die zich bezig houden met bovenstaande themaâs voor zorginstellingen en die voorop willen lopen op het gebied van gastvrijheid, beleving en voeding.

De workshop vindt plaats in Zorgcentrum Padua in Tilburg. Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht op de website: www.syntens.nl/aantafel.

Noot voor de pers

Voor pers is het mogelijk om bij de workshop aanwezig te zijn. Neemt u hiervoor even contact op?

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Syntens, Sabine Schlooz, Communicatieadviseur, tel. 088-444 00 82, e-mail: ssc@syntens.nl.

Syntens zet ondernemers aan tot succesvol innoveren, waarbij het gaat om vernieuwing van product, dienst, proces of organisatie. Dat gebeurt op basis van adviezen, voorlichtingsbijeenkomsten en doorverwijzing naar een netwerk van experts en kennisinstellingen. De -veelal kosteloze- activiteiten worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.