Gemeente Apeldoorn

Tweede nominatieronde Louise de Brauwprijs

De tweede nominatieronde voor de Louise de Brauwprijs start op maandag 26 november. Tot en met 6 januari 2008 kunnen projecten of personen voor de categorie Zorg worden voorgedragen. De Louise de Bauwprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bijzondere vrijwilligers of een bijzonder vrijwilligersproject. Iedereen die zich in Apeldoorn onderscheidt door een actieve vrijwilligersrol komt in aanmerking.

Projecten die het afgelopen jaar in de categorie Zorg werden voorgedragen zijn bijvoorbeeld de boodschappendienst van het Rode Kruis, de Buddyzorg van Veluwe-Alert, een vrijwilligerster bij Vereniging de Zonnebloem of iemand die al jaren gastvrouw is bij verpleeghuis De Heemhof.

Op 8 oktober jl. is de eerste voorronde van start gegaan. Het aantal aanmeldingen blijft nog een beetje achter. Daarom wordt de sluitingsdatum voor deze categorie uitgesteld tot 6 januari a.s. Een verschilmaker in de categorie Welzijn kan bijvoorbeeld iemand zijn die zich inzet voor de buurt, op school of peuterspeelzaal, scouting, vakantiespel, etc. Projecten of personen die afgelopen jaren werden voorgedragen in deze categorie waren onder meer de seniorenvoorlichting van Alert, de stichting Tuinen van Zuidbroek waar mensen uit psychiatrische instellingen kunnen werken, de truckersdag bij 's Heeren Loo of het aaihondenproject bij Casa Bonita of de begeleiding bij de Klussenwerkplaats Zevenhuizen.

Bijzondere vrijwilligers of vrijwilligersprojecten kunnen via www.apeldoorn.nl/verschilmakers worden aangemeld. Voor meer informatie of voor het opvragen van een deelnameformulier kunt u contact opnemen met Karin Rullmann, telefoon 06 - 14 43 31 67 of e-mail k.rullmann@apeldoorn.nl.