Persberichten 26/11 middag

Regio, 26-11-2007

Politie Hollands Midden Politie vordert zestien rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend zestien rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed.. Bij de ademanalyse bliezen ze allemaal boven de limiet van 220 ug/l en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Lisse raakte zondag 25 november rond 18.10 uur een 29 jarige man uit Bytom (Polen) op de Westelijke Randweg van de weg. Hij kwam met zijn auto tot stilstand tegen een lichtmast. Zijn auto raakte daarbij volledig vernield. Na ademanalyse bleek dat man te komen tot 685 ug/l. Na overleg met het openbaar ministerie werd besloten hem direct een boete op te leggen van 850 euro.

In Noordwijkerhout reed op vrijdag 23 november rond 23.15 uur een 43 jarige man uit Leiden op de Victoriberg met zijn auto tegen twee daar geparkeerde autos. De politie werd er bij gehaald en stelde drankgebruik vast. De uitslag van zijn ademanalyse was 760 ug/l. Verder bleek de auto niet verzekerd te zijn en zijn rijbewijs sinds juni van dit jaar verlopen.

In Noordwijk weigerde zondag 25 november rond 01.45 uur een 45 jarige man uit Nieuw Vennep mee te werken aan een ademanalyse. De op straat uitgevoerde ademtest van deze automobilist gaf aanwijzingen dat hij had gedronken. Naast dat de man daarna iedere medewerking verder weigerde kwam uit dat hij in 1e instantie ook nog eens een valse naam had opgegeven.

In Leiden stelde de politie op zaterdag 24 november rond 03.00 uur op de Plesmanlaan drankgebruik door een 20 jarige automobilist uit Leiden. Bij deze beginnen bestuurder werd uiteindelijk 525 ug/l. vastgesteld. Diezelfde dag rond 04.30 uur werd op de Molenwerf bij een 21 jarige snorfietsster uit Leiderdorp drankgebruik vastgesteld. De uitslag van haar ademanalyse was 490 ug/l. Om 03.40 uur werd op de Lammenschansweg een 46 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 645 ug/l. Die zaterdagavond om 21.45 uur werd bij een 28 jarige automobilist uit Leiden 760 ug/l. vastgesteld. Op zondag 25 november werd rond 00.50 uur op de Haarlemmerweg een 18 jarige jongen uit Leiden gecontroleerd. Hij reed op een snorfiets en zijn ademanalyse gaf als uitslag 710 ug/l.

In Alphen aan den Rijn werd zondag 25 november rond 01.35 uur op de Prins Bernhardlaan een 46 jarige automobilist uit Noorden aangehouden. De uitslag van zijn daarna gehouden ademanalyse was 795 ug/l.

In Gouda veroorzaakte een 20 jarige automobilist uit Gouda tot twee keer toe bijna een aanrijding. Dit gebeurde vrijdag 23 november rond 23.25 uur. Op de Koningin Wilhelminaweg werd hij door de politie aan de kant gezet en gecontroleerd. Hij was onder invloed en werd aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 720 ug/l. Zaterdag 24 november werd rond 02.20 uur op de Kleiweg een 48 jarige vrouw uit Gouda aangehouden. Zij reed op een snorfiets. Omdat het de vrouw door lichamelijke oorzaak niet lukte om mee te werken aan een ademanalyse, liet de politie een bloedproef van haar afnemen. Diezelfde nacht maar dan om 00.20 uur werd een bloedproef van een 64 jarige automobilist uit Reeuwijk afgenomen. In dit geval was de man te dronken en lukte het niet om van hem een ademanalyse af te nemen. Hij was op de Groenweg twegen een geparkeerde auto gereden. Die zaterdagavond rond 19.40 uur werd op de Wachtelstraat een 45 jarige automobilist uit Reeuwijk aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De uitslag van zijn ademanalyse was 850 ug/l.

In Ouderkerk aan den IJssel werd zaterdag 24 november rond 04.40 uur op de Zijdeweg een 26 jarige automobiliste uit Ouderkerk aan den IJssel gecontroleerd. De uitslag van haar ademanalyse was 710 ug/l.

In Waddinxveen werd zondag 25 november rond 08.10 uur op de Willem de Rijkelaan een 32 jarige automobilist uit Waddinxveen gecontroleerd. De ademtest viel negatief voor hem uit en de uitslag van de daarna gehouden ademanalyse was 730 ug/l.

In Zevenhuizen veroorzaakte een 46 jarige automobiliste uit Zevenhuizen zaterdag 24 november rond 21.40 uur op de kruising Swanlaweg met het Noordeinde een lichte aanrijding met een ander voertuig. De vrouw bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van haar ademanalyse was 740 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog negenentwintig bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen Noordwijk, Katwijk, Voorhout, Leiden (11 x), Roelofarendsveen (2 x), Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-dorp, Alphen aan den Rijn (5 x), Boskoop, Waddinxveen (3 x) en Gouda (2 x). In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Leiden Politie houdt twee minderjarigen aan voor afpersing en bedreiging De politie heeft vorige week twee jongens van 15 jaar uit Voorschoten en Leiden aangehouden op verdenking van het afpersen en bedreigen van medescholieren. De school meldde de verdenking. Op basis van de informatie die de school kon geven heeft de politie een onderzoek ingesteld. Uiteindelijk hebben drie medescholieren aangifte gedaan tegen de verdachten. Onder bedreiging werd hen enkele weken lang geld en goederen afgenomen. De politie heeft de twee verdachten daarop aangehouden. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris die hen in bewaring heeft gesteld.

Veilige scholen In samenwerking met de gemeente probeert de politie een veilige onderwijsomgeving te creëren. De medewerking van de scholen, scholieren en ouders van scholieren is hierbij geboden. De politie vraagt bij vermoedens van strafrechtelijke praktijken dan ook altijd de politie in te lichten.

Nieuwkoop Verdachten van inbraak aangehouden De politie heeft in de nacht van zondag 25 op maandag 26 november drie mannen van 20, 23, 45 jaar uit Tilburg en een 44 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van een inbraak in een seniorenwoning aan de Roerdomplaan. Omwonenden werden wakker van geluiden waarna de politie werd gebeld. De inbrekers probeerden de voordeur te forceren. Toen dat niet lukte heeft men een ruit van de deur ingeslagen en is men naar binnengegaan. De ingeseinde politie hield een personenauto met de vier inzittenden staande op de Dorpsstraat. In de auto werd een breekijzer aangetroffen. De verdachten worden dinsdag 27 november voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Woubrugge Meerdere autos beschadigd door vluchtauto De vluchtauto van de verdachten van een inbraak in een supermarkt heeft vier autos beschadigd op de Gebrand Swartlaan. De bestuurder van de vluchtauto reed eerst tegen een daar geparkeerde auto. Door de botsing schoot de auto door tegen een andere auto. Nog twee andere autos raakten op deze manier beschadigd. De politie heeft na een achtervolging door Woubrugge en over de Kerkweg in de richting van Hoogmade uiteindelijk twee verdachten aangehouden. De twee, een 21 jarige Amsterdammer en een 41 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, wilden ontkomen via een boerderij langs de Kerkweg. De inbrekers hadden ingebroken in een supermarkt aan het Batehof. Het onderzoek duurt nog voort.

--- einde berichten ---