Gemeente Hengelo

Experts aan de slag met binnenstadsideeën

Het Binnenstadsdebat is een nieuwe fase ingegaan. De komende weken buigt een expertgroep zich over alle plannen die Hengelose inwoners hebben ingediend, om de binnenstad sfeervoller en gezelliger te maken. De experts verwerken alle input tot twee varianten, die op 26, 27 en 28 november aan de Hengeloërs worden gepresenteerd.

De expertgroep bestaat uit stedenbouwkundigen, een architect, een opbouwmedewerker van Scala, een vertegenwoordiger van de ondernemers, iemand uit de culturele hoek en een sectormanager van de gemeente. De experts beoordelen alle input die er ligt: de ideeën van de zes werkgroepen, de plannen die Hengeloërs de afgelopen weken individueel hebben aangeleverd en de suggesties die door inwoners, kunstenaars, architecten, instanties etc. de afgelopen jaren zijn geopperd.

De komende drie weken gaat de expertgroep al deze enthousiaste en creatieve ideeën van de Hengelose inwoners vertalen in twee ontwerpen voor onze binnenstad.
Tijdens de eerste bijeenkomst van de expertgroep, op 23 oktober, hebben de leden de tentoonstelling in de voormalige bibliotheek bekeken en kennis gemaakt met enkele betrokken Hengeloërs. Zij gaan de expertgroep tijdens de ontwikkeling van de twee varianten ondersteunen.

Hoe verder?

De twee varianten voor de Hengelose binnenstad worden op 26, 27 en 28 november voorgelegd aan de inwoners. Elk huishouden krijgt daarvoor begin november persoonlijk een uitnodiging. Nadat de inwoners hun mening hebben gegeven, maakt de expertgroep een voorkeursmodel. Daarna neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

De tentoonstelling

De ideeën van de werkgroepen en een aantal individueel aangeleverde ideeën zijn tot 21 december op werkdagen van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen in de voormalige bibliotheek.

De globale planning van het verdere verloop van het Binnenstadsdebat is als volgt:

23 oktober

De expertgroep gaat van start met de verwerking van alle input tot twee varianten.

26, 27, 28 november

Inwoners van Hengelo mogen (per stadsdeel) hun mening geven over de twee varianten van de expertgroep.

Tot en met 21 december

Tentoonstelling over het binnenstadsdebat, daar zijn onder andere de ideeën van de werkgroepen en later die van de expertgroep te zien.

Januari/ februari 2008

Gemeenteraad neemt een besluit.