Politie Gelderland-Zuid

Rode kaart voor rijden onder invloed

Regio, 24-11-2007 o In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie meerdere bestuurders aan voor rijden onder invloed.

Nijmegen

Bij de Gildekamp in Nijmegen zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden. Toen de auto even later stilstond, vroegen agenten of de bestuurder wilde meewerken aan een blaastest. Omdat de blaastest niet lukte, ging de bestuurder, een 24-jarige man uit Nijmegen, mee naar het bureau. Daar bleek dat hij teveel had gedronken, namelijk 555 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Voor beide overtredingen kreeg hij een geldboete.

De politie hield zaterdagochtend rond 05.00 uur op de Wijchensweg in Nijmegen een 34-jarige man uit Wyler (Duitsland) aan, omdat hij teveel had gedronken. Hij blies 485 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij ontkent de bestuurder van de auto te zijn geweest.

Hedel

Een 46-jarige man uit Hedel raakte rond 02.45 uur op de Oude Rijksweg in Hedel zijn rijbewijs kwijt vanwege rijden onder invloed. Agenten zagen dat de automobilist schuin op de weg voor de verkeerslichten stond. Toen hij de politie zag, reed hij weg in de richting van de A2.

De man had zijn auto niet onder controle en reed slingerend over de verkeerde weghelft. Hij negeerde het stopteken van de politie wat gevaarlijke verkeerssituaties opleverde. Zo miste hij een afslag waardoor hij schuin op de Oude Rijksweg stil kwam te staan. Een agent opende vervolgens het portier, maar de man probeerde toch nog weg te rijden. Dit lukte niet, waarna hij werd meegenomen naar het politiebureau. Hij blies 1025 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Naast een rijverbod, kreeg de man een rode kaart.

Druten

Op de Scharenburg in Druten gaf de politie rond 01.00 uur een stopteken aan een 64-jarige man uit Afferden, omdat hij zijn mistlampen aan had. Hij bleek teveel te hebben gedronken, namelijk 510 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een geldboete.

(12)