Politie Groningen

Zaterdag 24 november 2007

Provincie Groningen, 24-11-2007

Groningen: fietsster gewond na aanrijding

Een 22-jarige fietsster uit Groningen is vrijdagmiddag op de Korreweg gewond geraakt. Een 21-jarige automobiliste uit Pieterzijl wilde op de rotonde rechtsaf slaan richting het Borneoplein, maar zag de vrouw op de fiets over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster is met een hoofdwond en mogelijk ander hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: Stadjer rijdt tijdens rijontzegging

Een 45-jarige Stadjer is vrijdagmiddag op de Wilgenlaan aangehouden. Agenten zagen hem rijden en wisten dat hij een rijontzegging had. Bij zijn staandehouding bekende hij dit en hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij nog twee boetes van 150 euro had openstaan. Die betaalde hij, waarna hij weer weg mocht. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: met zn drieën op een snorfiets

Een 40-jarige inwoner van Groningen is vrijdagavond in de Nieuwe Ebbingestraat aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed agenten tegemoet op zijn snorfiets. Hij was niet de enige die op de snorfiets reed. Achterop zat een vriend en tussen hen in stond een kindje. Agenten spraken hem aan en zagen dat hij bloed doorlopen ogen had. Een blaastest was het gevolg en de uitslag was dusdanig dat hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij nog negen dagen cel had openstaan. Hij werd ingesloten voor justitie. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjers ingesloten voor mishandeling

Drie Stadjers (22, 23 en 26 jaar) zijn vrijdagnacht aangehouden voor mishandeling van een 30-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer belde de politie nadat hij bij een café aan de Bedumerstraat enkel klappen en schoppen had gekregen van het drietal. Allen zaten in het café toen hij mee naar buiten moest. Door de mishandeling liep hij diverse verwondingen in zijn gezicht op. Ook zijn bril was kapot. Hij wees agenten de verdachten, waarna het drietal werd ingerekend. Ze zijn ingesloten voor onderzoek.

Zuidhorn: ruzie leidt tot aanhouding

De politie heeft vrijdagnacht bij een eetgelegenheid aan de Hoofdstraat in Zuidhorn een 21-jarige Zuidhorner aangehouden voor mishandeling. Agenten kregen een melding van een vechtpartij tussen circa tien personen. Ze troffen een 17-jarige man uit Grijpskerk en een 34-jarige man uit Grootegast met verwondingen aan hun hoofd. Ze wezen de Zuidhorner als verdachte aan. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht.

Grootegast: inbraak in winkel

In een winkel aan de Hoofdstraat in Grootegast is vrijdagnacht omstreeks 03.00 uur door onbekende(n) ingebroken. De ruit van de voordeur was vernield. Er is een geldbedrag weggenomen. Agenten hebben in de omgeving nog uitgekeken naar een verdachte, maar dat leverde helaas niets op. De politie stelt een onderzoek in.

Hoogezand e.o.: politie controleert verkeer

De politie heeft vrijdag in Hoogezand, Scheemda, Heiligerlee en Scharmer het verkeer gecontroleerd. Tegen veertien personen wordt proces-verbaal opgemaakt: niet-handsfree bellen (4x), overschrijding maximum snelheid met meer dan 30 km/uur: 2x, vallende lading: 2x, kleven: 1x, overschrijding gewicht trekkend voertuig: 2x, overbeladen aanhangwagen:1x met 27%, geen rijbewijs E: 1x.

Veendam: te donkere autoruiten

Een 53-jarige man uit Bergen op Zoom is vrijdagmiddag op de Julianalaan langs de kant van de weg gezet. Agenten zagen de auto rijden, maar de bestuurder was nagenoeg niet zichtbaar. Bij meting bleek de lichtdoorlatendheid van de zijruiten slechts 28,7% en 30,7% te zijn, terwijl 70% vereist is. Zijn kentekenbewijs werd ingevorderd. De man heeft vier weken de tijd om de ruiten in orde te maken. Ook een 29-jarige bestuurder werd gecontroleerd. De man uit Nieuwediep reed in een auto waarvan de zijruiten slechts 35,9% en 30,2% lichtdoorlatend waren. Ook deze bestuurder moest het kentekenbewijs van zijn auto inleveren en krijgt vier weken de tijd om de ruiten te herstellen. Tegen de heren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: rijbewijs ingevorderd

Een 48-jarige automobilist uit Winschoten moest vrijdagnacht op de Vuurdoornweg in Winschoten zijn rijbewijs inleveren. Hij slingerde over de weg en werd door agenten gecontroleerd. De agenten roken een alcohollucht en het vermoeden werd bevestigd door een blaastest. Op het bureau bleek dat hij 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Damsterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 1502, aantal overtredingen: 117, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Bedumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1408, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zuidhorn, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1540, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1050, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1229, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.