Persberichten Lekstroom, 15.15 uur

Utrecht, 25-11-2007

Aangehouden voor mishandeling

LOPIK Een 25-jarige man uit Lopik is zondag 25 november omstreeks 02.20 uur aangehouden. Hij had voor een horecagelegenheid aan de Rolafweg noord een 18-jarige inwoner van Kockengen een kopstoot uitgedeeld, die hierdoor een bloedneus opliep. Met behulp van de beveiliging van de horecagelegenheid kon de verdachte door de politie worden aangehouden. Hij was al in beeld gekomen omdat hem de toegang was ontzegd. De Lopikker is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Aangehouden voor mishandeling

LOPIK Een 18-jarige inwoner van Bergambacht is zondag 25 november omstreeks 01.20 uur aangehouden. Hij had in een horecagelegenheid aan de Rolafweg noord een 20-jarige man uit Harmelen een vuistslag gegeven waardoor een stuk tand afbrak. De 18-jarige is overgebracht naar het bureau en werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Gewonden bij aanrijding

EVERDINGEN Bij een aanrijding tussen twee personenautos op zondag 25 november omstreeks 00.40 uur op de prov.weg N483 zijn drie personen gewond geraakt. Een 48-jarige automobiliste uit Hilversum klaagde over pijn in haar borst. Een 25-jarige automobilist uit Zijderveld liep letsel op aan zijn gezicht en zijn 22-jarige passagier uit Leerdam klaagde over pijn in zijn onderrug. Zij werden met twee ambulances naar het Diakonessen en het UMC overgebracht, de Hilversumse hoefde niet naar het ziekenhuis. De Verkeerspolitie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Het vermoeden bestaat dat de Hilversumse in de richting van de Graaf Hubertlaan reed en mogelijk op de verkeerde weghelft terecht is gekomen en op de Zijdervelder is gebotst die uit tegengestelde richting kwam aanrijden. Na de botsing kwam de Zijdervelder met zijn auto onder aan het talud tot stilstand. De autos moesten worden weggetakeld. Zowel de Hilversumse als de Zijdervelder bleken geen alcohol gedronken te hebben.

Utrechter aangehouden

IJSSELSTEIN Een 17-jarige jongen uit Utrecht is zondag 25 november kort na middernacht aangehouden. Hij uitte bedreigingen tegen diverse personen in de Weidstraat ter hoogte van een horecagelegenheid. Hij zette zijn woorden kracht bij door te doen alsof hij over een vuurwapen beschikte. De gewaarschuwde politie hield de jongen aan op de Molenstraat, maar van bezit van een vuurwapen was geen sprake. De jongen, die duidelijk onder invloed was, werd meegenomen naar het bureau.

Man door aanrijding overleden

NIEUWEGEIN Een 58-jarige man uit Nieuwegein is zaterdag 24 november omstreeks 17.20 uur in zijn woonplaats om het leven gekomen. De man was met zijn auto wegens brandstofgebrek tot stilstand gekomen op de A.C. Verhoefweg ter hoogte van de kruising met de Batauweg. De Nieuwegeiner was uitgestapt en stak de A.C.Verhoefweg over met de bedoeling om bij het dichtbijgelegen tankstation brandstof te gaan halen. Juist op dat moment kwam uit de richting van het centrum een 43-jarige automobilist uit Herne(Duitsland) aangereden. Hij kon de overstekende Nieuwegeiner niet meer ontwijken. Door ambulancepersoneel werd de Nieuwegeiner nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De automobilist werd overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat hij geen alcohol had gedronken. De Verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht.

Drie jongens aangehouden

HOUTEN Drie jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Utrecht, zijn vrijdag 23 november omstreeks 14.55 uur aangehouden. De drie worden verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een personenauto op Smidsgilde. Na de inbraak vluchtten de drie op 1 fiets weg. Een ingesteld onderzoek leverde niet direct resultaat op. Toen politiemensen op het NS-station gingen kijken, troffen zij daar de drie met een fiets aan. Na onderzoek bleek dat de fiets vermoedelijk gestolen was in Gorinchem. De drie werden ingesloten in het bureau en in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 25-11-2007 15:18 | © Politie Utrecht