Persberichten Eemland noord, 13.50 uur

Utrecht, 25-11-2007

Woninginbreker aangehouden

EEMNES- Een 26-jarige man uit Eemnes is op zaterdagavond 24 november aangehouden voor het plegen van een woninginbraak.

Omstreeks 19.35 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan het Vierkante Bosje. Toen de politie ter plaatse kwam, was de verdachte al verdwenen. De politie ging op onderzoek uit in de buurt en kon de verdachte korte tijd later aanhouden. Het bleek dat er ook nog een arrestatiebevel tegen de 26-jarige man liep. Hij zou nog 120 dagen moeten zitten. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Verkeersongeval

SOEST- Een 25-jarige bromfietser kwam op zaterdagmiddag in botsing met een personenauto.

Omstreeks 11.55 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de van Weerden Poelmanweg. Een 25-jarige bromfietser uit Soest en een 30-jarige Belgische automobiliste uit Dilbeek waren op elkaar gebotst. De bromfietser had pijn in zijn nek en rug, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Snelheidscontrole

BAARN- De politie hield op vrijdagmiddag 23 november een snelheidscontrole.

Van 09.15 tot 11.45 uur hield de politie een radarcontrole op de Bisschopsweg. In totaal controle de politie 1146 voertuigen. Daarvan reden 50 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 126 km/uur terwijl de maximum toegestane snelheid 80 km/u is. De overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Doorrijden na verkeersongeval

BAARN- Een 29-jarige vrouw uit Soest is op vrijdagmiddag 23 november aangereden door een scooterbestuurder die vervolgens door is gereden.

De vrouw kwam naar het politiebureau om aangifte te doen en vertelde dat ze vanaf het NS-station over de Wilhelminalaan liep, op weg naar ziekenhuis Molendael. Toen ze overstak, kwam er een scooterrijder aanrijden die haar raakte. De vrouw viel op straat, waarbij ze letsel opliep aan haar rechterpols. De bestuurder van de scooter viel ook, maar ging er daarna vandoor.

Signalement van de scooterbestuurder: geslacht onbekend, droeg een integraalhelm, was in het zwart gekleed en er kwamen lange haren onder de helm vandaan.

Heeft u iets gezien, neem dan contact op met de politie van district Eemland noord via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 25-11-2007 13:51 | © Politie Utrecht