Provincie Limburg

Persberichten

KinjerKultuurpries 2007 voor De WizzKids uit Bunde

De winnaars van de KinjerKultuurpries 2007 komen uit Bunde. Dat heeft gedeputeerde Odile Wolfs zondag 25 november tijdens de Dag van de Rechten van de Jeugd bekend gemaakt. Zonder hulp van volwassenen organiseerden en speelden de Wizzkids uit Bunde een musicalproject The Wiz voor het goede doel. Gedeputeerde Odile Wolfs: Ik ben erg onder de indruk van deze schitterende musical, waarvan de dansjes én teksten helemaal zelf door de 11-jarige Fauve Theelen zijn bedacht. En ook de affiches en het programmaboekje zijn door de kinderen zelf gemaakt. Daarnaast is het fantastisch om te zien dat deze kinderen zich met hun voorstellingen hebben ingezet om ernstig zieke kankerpatiëntjes via de Stichting LobStar te helpen. De eerste prijs bestaat uit een wisselkunstwerk plus een bedrag van 1.000,-. Daarnaast kregen de winnaars een extra bedrag van 1.000,- als bijdrage in de startkosten van een nieuwe productie toegezegd.

De tweede prijs is voor de Stichting Muziekschool Kerkrade. Zij hebben een geldbedrag van 700,- ontvangen. Wie denkt dat klassieke muziek stoffig is, heeft het absoluut mis. In een musical getiteld Mozart op reis is het leven van Wolfgang Amadeus Mozart weergegeven. Deze zelf geschreven musical werd onder regie van zangdocente Jacqueline Jacobs door 36 muziekschoolleerlingen, op de planken gebracht.

De derde prijs is een gedeelde prijs voor Basisschool De Bongerd uit Nederweert en Basisschool Helibel uit Sint-Huibrechts-Lille (België). Kinderen van deze scholen maakten het nieuwe Ummeke, de trofee voor de winnaar van het KinjerOLS 2007 (Limburgs Schuttersfestijn en wedstrijd). Zij kregen een geldbedrag van 500,-.

Er waren dit jaar maar liefst 27 inzendingen voor de KinjerKultuurpries. En allemaal van hoge kwaliteit. De jury heeft bij de selectie met name gelet op de culturele, kunstzinnige of maatschappelijke waarde, de presentatie, de zelfwerkzaamheid en de betrokkenheid van de kinderen bij het project.

26-11-2007 08:22