Politie Rotterdam Rijnmond


* DRIE GEWONDEN NA AANRIJDING
ROTTERDAM-CENTRUM - Drie inzittenden van een Nissan Pathfind zijn zondagmorgen rond elf uur op de Coolsingel gewond geraakt toen hun auto tegen een boom botste.
De slachtoffers een 39 jarige inwoner uit Zeist, een 37 jarige Amsterdamse en een 33-jarige inwoonster uit Monster raakten licht gewond. Eén van hen brak een pols.
De aanrijding was ontstaan nadat de bijrijder door het stuur heen iets probeerde te bedienen. Hierdoor verloor de bestuurder de macht over het stuur en belandde tegen de boom.


* ONDERZOEK NA BRANDSTICHTING
BLEISWIJK - De politie onderzoekt het in brand steken van een snorfiets aan de Futendreef.
Zondagmiddag rond kwart over twee kreeg de politie melding van een incident waarbij een snorfiets in brand stond. De brand kon snel worden geblust door een bewoner en de brandweer. De snorfiets stond al enkele dagen tegen een hek van de achterzijde van een woning aan. Een oplettende getuige had drie jongens zien staan in de leeftijd van 13 tot 15 jaar oud. Ze waren gekleed in donkere jassen en spijkerbroek. Eén van de verdachten had een donkere jas en een witte capuchon. Korte tijd later stond toen de snorfiets in brand. De jongeren waren gefietst in de richting van de Kastanjelaan / Goudenregenstraat. Wanneer u ook getuige bent geweest over dit incident of meer informatie heeft rondom de verdachten kunt u bellen met de recherche van district Noord via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000


* ONDERZOEK NA INBRAAK
BERKEL EN RODENRIJS - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak in een zonnestudio.
Zondagochtend rond kwart over vier kreeg de politie melding van een inbraak in een winkel aan de Kerkstraat. Daar zagen zij dat een groot raam aan de voorzijde vernield was. De politie onderzoekt of en wat er is meegenomen en wie verantwoordelijk is voor de inbraak.


* ONDERZOEK NA BRAND IN AUTO
MAASSLUIS - De politie onderzoekt de toedracht van een brand in een auto. Zondagochtend rond half twee hoorde een bewoner op het Westeinde een knal en kort daarop zag hij een auto in brand staan. Bij de auto zag de getuige niemand staan. De brandweer bluste de brand, het voertuig is hierop weggesleept. De politie onderzoekt wat de oorzaak is van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.


* MAN IN GESTOLEN AUTO AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Een 22-jarige Rotterdammer is in de nacht van zaterdag op zondag rond tien voor zes op de Couwenburg aangehouden. Surveillerende politieagenten controleerden de man die in een gestolen auto bleek te rijden. De man bleek tevens onder invloed te verkeren, geen identiteitsbewijs bij zich te hebben, niet verzekerd te zijn, de APK was verlopen, hij negeerde een stopteken en was niet in het bezit van een rijbewijs. De verdachte is in verzekering gesteld.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politieagenten hielden, om de veiligheid rondom sportvelden te vergroten en het overmatige alcohol gebruik tegen te gaan, zondagmiddag een verkeerscontrole op de Boszoom. In totaal legende 40 automobilisten een blaastest af. Twee van hen bleken te veel gedronken te hebben en kregen een proces-verbaal. Tevens kregen drie personen een bekeuring voor ondermeer het negeren van een rood kruis, het negeren van een stopteken en te hard rijden.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd op de Schiedamseweg.
Zondagochtend tussen vijf uur en kwart over zes controleerden agenten op het gebruik van alcohol in het verkeer. Op de Schiedamseweg lieten ze 105 bestuurders blazen. Daarbij hadden 7 automobilisten teveel gedronken. Een Griekse bestuurder moest direct 390 euro betalen.


* VERLOF INGETROKKEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Het verlof van een 54-jarige Rotterdammer is zondagmiddag ingetrokken. Naar aanleiding van een melding dat in het recreatiegebied aan de Breekade werd geschoten, stelden politieagenten een nader onderzoek in. De 54-jarige man was in het bezit van een verlof en was terplekke bezig met het afvuren van knalpatronen met een alarmpistool en alarmrevolver. Echter hij kon geen schriftelijke toestemming overhandigen van de eigenaar en toezichthouder van het recreatiegebied. Hierop werd na overleg met de afdeling Bijzondere Wetten het verlof van de man ingevorderd.


* AUTO KWIJT NA TE SNEL RIJDEN
RIDDERKERK - De politie heeft de auto van een Belgische bestuurder in beslag genomen nadat deze met een snelheid van 85 km/uur te hard op de A16 ter hoogte van Ridderkerk had gereden. Zondagavond rond negen uur reden surveillerende agenten op de A16 toen ze werden ingehaald door een man die veel te hard reed. Toen ze de man staande hielden, bleek dat de 23-jarige man uit Merksem had ook geen rijbewijs bij zich had. Agenten namen de auto in beslag. De hoogte van de boete wordt later bepaald.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - In de nacht van zaterdag op zondag hielden politieagenten in de vroege ochtenduren een korte alcoholcontrole op de Maasboulevard. In totaal zijn 25 bestuurders gecontroleerd en kregen er 3 een bekeuring. Eén van hen woonde in het buitenland en kreeg, na overleg met de Officier van Justitie, direct een bekeuring van 580 euro.


* AANRIJDING MET GESTOLEN AUTO
ROTTERDAM-ZUID - De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van een autobestuurder die zondagmiddag rond half twee op de kruising van de Pleinweg met de Mijnsheerenlaan een ravage aanrichtte.
De man reed in, naar later bleek, een gestolen grijze Rover. Hij reed over de Pleinweg met hoge snelheid in de richting van de Strevelsweg. Terhoogte van de Mijnsheerelaan stonden twee auto's voor eht rode verkeerlicht te wachten. De bestuurder van de Rover wrond zich langs beide auto's en beschadigde hierbij de twee auto's. Vervolgens reed hij door het rode verkeerlicht en kwam in botsing met 21-jarige automobilist uit Rozenburg. Na de botsing ging de Rover drie keer over de kop en kwam op de middenberm tot stiltstand. De bestuurder klom vervolgens uit de auto en rende weg in de richting van de Strevelsweg.
De man had een blanke huidskleur en blond haar. Hij was gekleed in een spijkerbroek met een rood shirt. Een onderzoek in de directe omgeving leidde niet tot de aanhouding van de verdachte. Mocht u getuige zijn geweest of weten wie deze man is neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. De overige bestuurders raakten niet gewond.


* MAN NA MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROZENBURG - Een 47-jarige inwoner uit Rozenburg is zondagavond aangehouden nadat hij zijn 41-jarige vriendin had mishandeld in een cafe aan de Nachtegaallaan.
Het tweetal kreeg ruzie waarna de man de vrouw in het gezicht sloeg. De vrouw trok vervolgens een pluk haar uit de man zijn hoofd. De man ging hierop naar zijn woning aan de Amstelstraat waar hij even later werd aangehouden. In de woning van de man troffen politieagenten een jachtgeweer aan. Dit werd in beslag genomen. Na onderzoek bleek het wapen onklaar te zijn gemaakt. De man is ingesloten voor verhoor.


* INBRAAK BIJ WOON-WERKBOERDERIJ
VLAARDINGEN - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak bij een woon-werkboerderij aan de Zuidbuurt. Zondagochtend rond kwart voor negen kreeg de politie melding dat er is ingebroken in een boerderij waar ook diverse mensen wonen. In het kantoor van de boerderij zijn ramen verwijderd waarna een onbekende(n) binnen kon komen. Daar zijn diverse portefeuilles en een kluis met een onbekend geldbedrag meegenomen. De politie onderzoekt de toedracht van de inbraak.


* AANVARING MET BRUG
POORTUGAAL - De schipper van een duwboot Veerhaven II voer in de nacht van zaterdag op zondag, rond kwart voor vier, tegen de middenpeiler van de Spijkenisserbrug. Hierdoor braken de koppeldraden van vier duwbakken die vervolgens stuurloos rond dobberden. De bakken werden later opgepikt door een ander schip, de Dynamica en naar het Hartelkanaal gebracht. Niemand raakte gewond. Tegen de 50-jarige schipper is proces-verbaal opgemaakt.


* TWEE KOPERDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Naar aanleiding van een melding stelden politieagenten een onderzoek in op de Jan Ligthartstraat. Zij troffen daar een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan, die bezig was met het demonteren van een bliksemafleider. Even later meldde zich een 25-jarig inwoner uit Vlaardingen en werd het tweetal aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.


* CONTROLE OP GELUIDSOVERLAST IN VERKEER
SPIJKENISSE - De politie heeft een geluidscontrole uitgevoerd in het verkeer. Daarnaast is er ook gecontroleerd op overige mankementen en verlichting.
Vrijdagavond van zes uur tot half één controleerden agenten op geluidsoverlast in het verkeer op de Schenkelweg. De controle richtte zich voornamelijk op de uitlaten van de auto's. Ook moesten de automobilisten meewerken aan een alcoholcontrole. Tijdens de controle namen de politiemensen 12 kentekenbewijzen in. Dit omdat de auto's meer geluid produceerden dan toegestaan was. Daarnaast vorderden agenten ook een kentekenbewijs omdat een auto te donkere ramen had. Naast de invorderingen, schreven agenten ondermeer ook nog 18 bekeuringen uit voor teveel geluid produceren, defecte verlichting (27), geen verzekering (1), onnodige verlichting (1), niet direct kunnen tonen van rijbewijs (6), niet bij zich hebben van identificatie (4), niet direct kunnen tonen van kentekenbewijs (4), te donkere ruiten (5), lekke uitlaat (1), verlichting niet de juiste kleur (1), onterecht mistverlichting voeren (1), geen verlichting voeren (1), doorgetrokken streep overschrijden (1), geen APK (1), gladde banden (2) en geen verlichting op fiets (1). Ook hadden twee bestuurders teveel alcohol op. In totaal schreven agenten 78 bekeuringen uit.
Uitgave zondag 25 november

* VERDACHTEN AUTO-INBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord hebben twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van auto-inbraak. In het kader van een onderzoek naar daders van auto-inbraak zagen agenten donderdagavond, omstreeks half tien, twee mannen in de omgeving van de Bergsingel met belangstelling voor geparkeerde auto's.
Op een gegeven moment verschaften ze zich toegang tot een geparkeerde Audi op de Bergsingel. Ze liepen hard weg de Zestienhovenstraat in. Daar werd het tweetal, 16 en 27 jaar oud uit Rotterdam aangehouden, ze hadden een jas weggenomen. In hun fouillering trof men ook nog een navigatiesysteem. Dit apparaat is vermoedelijk van een andere inbraak afkomstig. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De recherche onderzoekt of ze verantwoordelijk zijn voor nog andere autokraken.


* VERDACHTEN DIEFSTAL NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN

ROZENBURG - Politiemensen hebben zaterdagmiddag, na een achtervolging, vier mannen aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal.
Omstreeks één uur werd uit een belhuis in Rozenburg een laptop gestolen. Vier mannen waren hierop in een VW Golf met Belgische kenteken gestapt en weggereden.
De wagen werd getraceerd en op de A15 werd geprobeerd de wagen staande te houden. Inmiddels was duidelijk geworden dat de wagen in België gestolen of verduisterd was. Met ondersteuning van een heli ontstond een achtervolging over de A15, Vaanplein, knooppunt Ridderster, Rotterdamseweg, Donkerslootweg en Vondellaan. Op de Zwaluw in Ridderkerk reed de auto zich klem tegen twee betonpaaltjes. De verdachten sprongen eruit en vluchtten weg. Na een korte achtervolging te voet kon het viertal in de kraag worden gevat. De gestolen laptop en de auto zijn in beslag genomen. Het viertal, 17, 20, 23 en 24 jaar oud, is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.