Kids for Animals kiezen leukste dierenfoto van het jaar

26/11/2007 14:08



Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren



Den Haag, 26 november 2007 -- Met een foto van een kat die 'kopjes geeft' aan een kalf is boer Mark Blok (31) uit Putten winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming. Ouwehands Dierenpark in Rhenen is woendag 28 november vanaf 14.45 uur het decor voor de feestelijke en officiële bekendmaking van de winnende amateurfotograaf.

Dit jaar werden er maar liefst 2.557 foto's ingestuurd. Een belangrijke voorwaarde om mee te mogen doen, was dat de gefotografeerde dieren ongedwongen werden vastgelegd. Dat betekent bijvoorbeeld zonder petjes, brillen of kleren. Een kinderjury van Kids for Animals maakte met de deskundige hulp van de bekende natuurfotograaf Rob Doolaard een eerste selectie van vijftig foto's die zij het leukst vonden. Hieruit zijn vervolgens de vijf beste foto's gekozen. Ongeveer veertig procent van de bezoekers van de website www.kidsforanimals.nl vond uiteindelijk de foto van boer Blok de leukste dierenfoto van het jaar.

Mark Blok krijgt naast de eer om zijn foto later afgedrukt te zien in het clubblad van Kids For Animals een mooi prijzenpakket mee naar huis: een gezinsjaarabonnement voor Ouwehands Dierenpark, een grote Epson kleurenfotoprinter en natuurlijk een oorkonde. De overige vier finalisten krijgen een kleine Epson kleurenfotoprinter. Alle vijftig foto's die door de Kids werden geselecteerd voor de eindronde, zijn vanaf 28 november te zien op een expositie in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Kids for Animals heeft zo'n 30.000 leden. Het clubblad van Kids for Animals besteedt veel aandacht aan dieren en hun verzorging omdat veel dierenleed ontstaat uit onwetendheid. De Dierenbescherming hoopt zo dat de goede voorbeelden uit het clubblad door kinderen worden nagevolgd. Kids for Animals houdt acties en wedstrijden waarbij samen met de kinderen geld bij elkaar wordt gebracht. Dit geld gaat direct naar allerlei opvangcentra voor gedumpte en achtergelaten dieren. Overal in het land zijn actieve Kids for Animals-groepen, waar kinderen, die lid geworden zijn, zich bij kunnen aansluiten. Deze groepen organiseren allerlei activiteiten met dieren en dierenbescherming als thema. Het lidmaatschap van Kids for Animals kost 12 euro per jaar. Hiervoor krijgen de kinderen acht keer per jaar het clubblad, een CD met dierenliedjes, een stickerboekje en een speciaal paspoort, waarin entreebewijzen zitten voor de Clubdagen in een attractiepark en gratis bezoek aan enkele dierenopvangcentra.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.kidsforanimals.nl