Luxemburg zoekt intelligent nieuw talent op de 'Working Worlds, Virtual Job Fair - op Second Life op 28 november 2007

10/10/2007 10:17



PR Newswire



LUXEMBURG STAD, Luxemburg, October 10 /PRNewswire/ -- Luxemburg, een land met één van de hoogste inkomensniveaus van Europa, zoekt vakbekwame werknemers om hun arbeidspotentieel te versterken. Om kandidaten van het juiste kaliber te vinden presenteert GAX Technologies, een gespecialiseerd software bedrijf gericht op de financiële sector, 'Working Worlds'.

(http://www.working-worlds.com) - de eerste virtuele banenmarkt van het land - op het 'Luxemburg Business' eiland op Second Life op woensdag 28 november 2007.

Dankzij 'Working Worlds' - met virtuele 3D stands van verschillende headhunters, agentschappen, privé bedrijven en financiële instituties - kunnen vakmensen die geïnteresseerd zijn om in 'het echte leven' in Luxemburg te werken nu onbetaalbare contacten opdoen, zonder kosten een CV opsturen en deelnemen aan ad hoc sollicitatiegesprekken.

Cornelia den Hartog, algemeen directeur van GAX Technologies zegt: "In de groeiende Luxemburgse markt neemt de vraag naar vakbekwaam personeel constant toe. Om nieuw talent te vinden richten Luxemburgse bedrijven zich nu op het buitenland. Working Worlds geeft vakmensen de kans om door middel van het medium Second Life op een snelle manier naar een nieuwe baan te zoeken in een land, dat ze op een andere manier misschien niet zouden bereiken."

Zij voegt daar aan toe: "Voor een dynamische kandidaat is dit een gemakkelijke manier om een goede, creatieve eerste indruk achter te laten en zijn of haar kennis te etaleren - zonder dat daarvoor reistijd en kosten nodig zijn. Succesvolle kandidaten zullen kunnen genieten van de vele voordelen die Luxemburg te bieden heeft, waaronder hoge salarissen en gunstige belastingtarieven."

De voordelen voor de wervers van personeel zijn eveneens aanzienlijk. In samenwerking met GAX Technologies zullen alle bedrijven die deelnemen aan 'Working Worlds' hun eigen, aan hun behoeftes aangepaste, 3D kantoren of gehuurde ruimte hebben, waarin zij sollicitatiegesprekken kunnen voeren en presentaties kunnen geven. Aldus Den Hartog: "Bedrijven met een stand op de markt zullen een groot aantal CVs van kandidaten van over de hele wereld ontvangen en kunnen gemakkelijk diegenen beoordelen, die ze normaal gesproken nooit onder ogen zouden krijgen. Second Life genereert een immense poule van vakmensen, die door hier een baan te nemen zowel zichzelf als onze economie kunnen helpen."

Luxemburg zoekt in het bijzonder naar vakmensen op het gebied van accountancy en financiën, verkoop en marketing, HR (human resource - personeelsbeleid), IT en juridische sectoren. Om deel te nemen aan 'Working Worlds' en vooraf sollicitatiegesprekken te regelen, kunnen kandidaten hun CVs achterlaten op http://www.working-worlds.com.

Persmappen en beelden: http://www.working-worlds.com/press

http://www.gax.com
Neem voor meer informatie a.u.b. contact op met Cornelia den Hartog, algemeen directeur, GAX Technologies / Working Worlds, Tel: +352-22-89-93 / +352-691-652-005, E-mail: cdh@gax.com