Nederlandse Vereniging van Journalisten

Cursus heroriëntatie
(23 oktober 2007)

De NVJ organiseert een cursus heroriëntatie voor zelfstandige journalisten die langere tijd in het vak werkzaam zijn en zich willen oriënteren op de toekomst. Trainer/coach Frances Ruijter: 'Het doel is om met een frisse blik weer naar jezelf en naar je vak te kijken. Er kan namelijk een moment in je carrière komen dat je je afvraagt of je dit werk tot je 60ste wil blijven doen of dat je opnieuw naar het vak en je mogelijkheden gaat kijken. Zo'n heroriëntatie kan leiden tot het aanboren van nieuwe markten, misschien wil je juist terug naar je oorspronkelijke doelen of misschien kies je een andere richting in de journalistiek.'

Tijdens het eerste dagdeel worden vragen en knelpunten van de deelnemende freelancers geïnventariseerd. Na dit onderdeel gaan zij aan de hand van een opdracht werken aan hun eigen zoektocht. Op de tweede dag worden de uitkomsten van het onderzoek verder besproken.

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagochtend 28 november en donderdag 6 december de hele dag in het kantoor van de NVJ. De kosten bedragen 60 euro voor de halve dag en 125 euro voor de hele dag. Leden van de sectie freelance kunnen zich inschrijven via freelancersadvies@nvj.nl.