Provincie Zeeland

Persberichten

23-10-2007: Genomineerden Innovatiesubsidie Toerisme 2007

De inschrijvingstermijn voor de Innovatiesubsidie Toerisme is gesloten. In totaal zijn er maar liefst elf innovatieve initiatieven ingediend waaruit vijf genomineerden zijn geselecteerd. De Provincie Zeeland is verheugd dat het succes van vorig jaar ook dit jaar is voortgezet. De inschrijvingen bewijzen dat er volop innovatieve ontwikkelingen gaande zijn in de toeristische sector.

Op woensdag 28 november zal tijdens de Toeristische Ontmoetingsdag in de Hogeschool Zeeland te Vlissingen de winnaar bekend worden gemaakt. De voorzitter van de jury, dhr. L. Blom en de gedeputeerde Recreatie en Toerisme, dhr. H. van Waveren zullen tijdens deze dag het bedrag van euro 5.000 en een kunstwerk van Zeeuwse bodem uitreiken aan het winnende project.

De genomineerden voor de Innovatiesubsidie Toerisme 2007 zijn:


- De SchouwenDuivelandPas, Stichting de SchouwenDuivelandPas De SchouwenDuivelandPas is een samenwerking van het bedrijfsleven, gemeente en maatschappelijke organisaties. Gasten ontvangen bij aankomst op de deelnemende recreatieverblijven een pas waarmee ze een week lang gratis met het openbaar vervoer reizen. Bovendien biedt de SchouwenDuivelandPas sportieve kortingen, gratis toegang tot musea en kortingsacties op arrangementen.


- Het varend vakantiehuis, Jachthaven Bruinisse Een geheel nieuwe vakantiebeleving: varen en recreëren op een privé eiland. Het varend vakantiehuis bestaat uit een combinatie van watersport met verblijfsrecreatie, waarbij natuurbeleving een belangrijke rol speelt.


- Vakantie met zorg in Zeeland, Kamer van Koophandel voor Zeeland De Kamer van Koophandel voor Zeeland ziet, naar aanleiding van het rapport Vakantie met zorg in Zeeland, voor ondernemers volop kansen voor nieuwe product/markt combinaties rond toerisme en zorg. Zij willen hiervoor drie zaken opzetten:

1. Eén centraal punt voor zorg realiseren.

2. Informatievoorziening richting de toerist optimaliseren.
3. Realiseren van een kennisbank voor ondernemers.


- Mobiel Zeeuws Audio, Informatie & Entertainment Kanaal, Promotie Zeeland Delta
Het Mobiel Zeeuws Audio, Informatie & Entertainment Kanaal is een project waarbij de toepassingsmogelijkheden van de mobiele telefoon worden gebruikt als toeristisch recreatieve voorziening. Twee voorbeelden hiervan zijn de Individuele MP3 rondwandeling en de Mobiele Zeeland Gids. Met de Individuele MP3 rondwandeling kan men eenvoudig gratis een routekaart en een MP3 bestand downloaden met toeristische en recreatieve informatie over een stad. De mobiele Zeeland gids is een 0900 nummer waar de toerist 24 uur per dag, zeven dagen per week, informatie kan krijgen over bijzondere Zeeuwse elementen en bezienswaardigheden.


- Zakenmarktbewerking Zeeland, Junction Communication De MICE-markt (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) bewerking is voor Zeeland een innovatieve vorm van marktbewerking. De zakelijke markt maakt gebruik van bestemmingen buiten het hoogseizoen en vormt hierdoor voor Zeeland een aantrekkelijk product voor seizoensverlenging. Door de gunstige ligging aan zee met het ruime achterland zijn er in Zeeland tal van activiteiten te organiseren voor partnerprogramma's. Met de komst van een nieuw congrescentrum wordt Zeeland steeds interessanter om zich te presenteren als volwaardige MICE-bestemming.

23 oktober 2007, Ilona Vette, (0118) 631402, persberichtnummer 172