Deelgemeente Charlois Rotterdam

inZ Vrijwilligersstad van 28 november t/m 7 december

Van 28 november tot en met 7 december staat Rotterdam in het teken van vrijwilligerswerk.

Logo InzVrijwilligersstad Met allerlei activiteiten en festiviteiten voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en andere Rotterdammers die in vrijwilligerswerk geïnteresseerd zijn.

Rotterdams Vrijwilligersontbijt

De officiële aftrap van inZ Vrijwilligersstad wordt gegeven door wethouder Kriens tijdens het Rotterdams Vrijwilligersontbijt op 29 november, in de Burgerzaal van het stadhuis. Zij nodigt daarom 100 Rotterdamse vrijwilligers uit om samen met haar en (deel)gemeentelijke politici te ontbijten.

kenniZ

Tijdens inZ Vrijwilligersstad worden er meer dan 25 gastcolleges en workshops gegeven. Voor vrijwilligers, bestuursleden, coördinatoren, politici, ambtenaren en ondersteuners, er is voor elk wat wils.

op viZite - voor wie benieuwd is naar vrijwilligerswerk in de buurt

Veel vrijwilligersorganisaties openen hun deuren voor bezoekers tijdens inZ Vrijwilligerstad. Zij zijn te herkennen aan de inZ vlag of een inZ spandoek. Het hele overzicht van deelnemers en de openingstijden kunt u binnenkort vinden op
www.inz.nl/vrijwilligersstad of in de programmakrant die u vanaf 26 november gratis bij het deelgemeentekantoor kunt ophalen.

Rotterdams Vrijwilligersfeest

Op 7 december om 19.00 uur wordt op het stadhuis de Rotterdamse Vrijwilligersprijs uitgereikt. Daarna wordt inZ Vrijwilligersstad afgesloten met het Rotterdams Vrijwilligersfeest in de Cruise Terminal, van 20.30 tot 0.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Quintis Ristie, ondermeer bekend als reporter van 'Raymann is laat'. De muziek wordt verzorgd door vj's de Elwood Twins en de band Creme Fresh. En natuurlijk is er ook ruimte om rustig te praten, te zitten en te genieten van het fantastische uitzicht op de Rotterdamse skyline.

inZ Vrijwilligersspelden

Tijdens het Rotterdams Vrijwilligersfeest worden voor het eerst zilveren inZ Vrijwilligersspelden uitgereikt. Deze spelden zijn bedoeld voor Rotterdamse vrijwilligers die zeer betrokken zijn bij één of meer vrijwilligersorganisaties, daaraan een aanzienlijke bijdrage leveren en een inspiratie zijn voor andere Rotterdammers. Een echte speld voor zwaargewichten dus. De spelden worden uitgereikt tijdens het inZ Vrijwilligersfeest op 7 december.

Meer weten?

Wilt u meer weten over inZ Vrijwilligersstad of over de wijze van aanmelden/voordragen? Kijk dan op www.inz.nl/vrijwilligersstad of bel met inZ: 010 270 99 00.

Kaarten aanvragen voor het Vrijwilligersfeest en vrijwilligers voordragen voor het Vrijwilligersontbijt of een zilveren inZ Vrijwilligersspeld kan tot en met 5 november 2007. Opgeven dat uw organisatie meedoet aan op viZite kan tot de start van inZ Vrijwilligersstad op 28 november. Voor de gastcolleges en workshops van kenniZ geldt vol=vol.