Ingezonden persbericht


SEMINAR MODERN ARCHITECTURE IN TRADITIONAL LANDSCAPE

PERSUITNODIGING

09.11.2007

Hedendaagse Noorse architectuur is het onderwerp van het seminar 'Modern architecture in traditional landscape' op woensdag 28 november. Op initiatief van de Noorse ambassade, presenteren tijdens het seminar drie vooraanstaande Noorse architecten hun werk waarin de relatie tussen architectuur en landschap een belangrijke rol speelt. Drie Nederlandse ontwerpers zullen op deze Noorse sprekers reageren.

Einar Jarmund (Jarmund & Vigsnæs), Jan Olav Jensen (Jensen & Skodvin) en Morten Løvseth (Morten Løvseth arkitektkontor) behoren tot de meest prominente architecten van Noorwegen van dit moment. Løvseth is onder meer ontwerper van het Noors Oliemuseum in Stavanger. Een van de bekendste werken van Jarmund & Vigsnæs is het internationaal geprezen ontwerp van een onderzoekscentrum op Spitsbergen. Van Jensen & Skodvin wordt momenteel een complex van thermen en een hotel in het Oostenrijkse Bad Gleichenberg voltooid. De Nederlandse ontwerpers die als co-referent optreden zijn Jacques de Brouwer (Bedaux de Brouwer architecten), Michael van Gessel (Landscapes) en Alex van de Beld (Onix).

Voorafgaand geeft Ulf Grønvold, senior curator van het Noorse National Museum of Art, Architecture and Design een overzicht van de ontwikkeling van de Noorse architectuur en de verwevenheid met het landschap.

Het seminar wordt geopend door de ambassadeur van Noorwegen, Eva Bugge. Moderator van de dag is Hans Ibelings (redacteur en uitgever van het tijdschrift A10 new European architecture). De voertaal is Engels.

Seminar Modern architecture in traditional landscape Datum: woensdag 28 november 2007
Plaats: World Trade Center Rotterdam, 23ste verdieping Tijd: 10.00 - 15.00 uur
Toegang: gratis
Publieksaanmeldingen: tot 21 november via ife@mfa.no of 070 311 76 12 (Ms. Inger Fokkens)


---