Gemeente Rotterdam

Eén op de drie volwassen Rotterdammers doet vrijwilligerswerk, dat zijn zo'n 140.000 vrijwilligers in Rotterdam. Samen werken die vrijwilligers in meer dan 4000 vrijwilligersorganisaties. In ziekenhuizen, buurtverenigingen, musea, kunstprojecten, sportverenigingen, festivals, toneelgezelschappen, politieke partijen, taalprojecten en nog veel meer. Om dat vrijwilligerswerk in beeld te brengen, staat Rotterdam van 28 november tot en met 7 december in het teken van vrijwilligerswerk met inZ Vrijwilligersstad.

Op viZite
Eén van de onderdelen van inZ Vrijwilligersstad is 'op viZite'. Meer dan 150 vrijwilligersorganisaties nodigen Rotterdammers uit om eens bij hen 'op viZite' te komen. Zodat zij kunnen zien hoeveel vrijwilligerswerk er in de stad gedaan wordt, hoe bijzonder dat is en hoeveel verschillende soorten vrijwilligerswerk er zijn. Zij kunnen met eigen ogen zien wat er gebeurt achter bijvoorbeeld de deuren van het buurthuis, de sportvereniging of het radiostation. Uit nieuwsgierigheid, belangstelling of om in de toekomst zelf als vrijwilliger een bijdrage te leveren.

Sommige vrijwilligersorganisaties organiseren een speciale presentatie of activiteit tijdens op viZite, maar de meeste vrijwilligersorganisaties doen 'gewoon' wat zij altijd doen. Zich inzetten voor de buurt, de wijk, de deelgemeente, de stad, de maatschappij.

Op de website van inZ vindt u informatie over alle onderdelen van inZ Vrijwilligersstad. Op viZite, kenniZ, het Rotterdams Vrijwilligersontbijt, de uitreiking van Rotterdamse Vrijwilligersprijs en het afsluitende Rotterdamse Vrijwilligersfeest. Daar kunt u ook de deelnemende organisaties, openingstijden en verdere informatie vinden. Dit alles is ook terug te lezen in de programmakrant die vanaf maandag 26 november gratis af te halen is bij de deelgemeentekantoren.

inZ Vrijwilligersstad wordt georganiseerd door de inZ Branche Vrijwilligerswerk, die momenteel bestaat uit CVD Stap, De Heuvel, Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam, Unie van Vrijwilligers, PROXY, Train/MCP, Stichting Samenwerking Christelijke Maatschappelijke Activering (Stichting Mara, Stichting voor KSA, GCW), SBAW, SportSupport, Buurt- en Speeltuinwerk, Platform Buitenlanders Rijnmond en Zorgcompas.

Bron: Bestuursdienst, 13-11-2007