Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Neem een kijkje in de keuken van het vrijwilligerswerk

tijdens 'inZ Vrijwilligersstad' van 28 november t/m 7 december

Meer dan 150 vrijwilligersorganisaties nodigen u uit om eens op viZite te komen
tijdens 'inZ Vrijwilligersstad' van 28 november tot en met 7 december. Ook organisaties uit IJsselmonde laten u graag zien wat daar allemaal gebeurt op het gebied van vrijwilligerswerk. Laat u verrassen en loop de komende tijd eens binnen.

Ook bij u in de buurt wordt vrijwilligerswerk gedaan, misschien wel meer dan u denkt. Tijdens 'inZ Vrijwilligersstad' is te zien hoeveel vrijwilligerswerk er in de stad gedaan wordt, hoe bijzonder dat is en hoeveel verschillende soorten vrijwilligerswerk er zijn. Daarom kunt u bij meer dan 150 vrijwilligersorganisaties op viZite. U kunt dan met eigen ogen zien wat er gebeurt achter bijvoorbeeld de deuren van het buurthuis, de sportvereniging of het radiostation. Sommige vrijwilligersorganisaties organiseren een speciale presentatie of activiteit tijdens op viZite, maar de meeste vrijwilligersorganisaties doen gewoon wat zij altijd doen - zich inzetten voor de buurt, de wijk, de deelgemeente, de stad, de maatschappij.

IJsselmonde
In IJsselmonde kunt u in de periode 28 november t/m 7 december onder andere op viZite bij:

* Bewonerscommissie Het Lichtpunt, Homerusplein 1014
* Handbalvereniging Atomium 61, Platostraat 12
* Insula Mundi, adres tijdens op viZite: Sportlaan 75
* Kibra Barera, adres tijdens op viZite: Sportlaan 75
* Medisch Centrum Rijnmond-Zuid Clara, Olympiaweg 350
* Motto / SGVR, Grote Hagen 88

* Stichting Bellydance Foundation, adres tijdens op viZite: Sportlaan 75

* Stichting Samba de Quintal, adres tijdens op viZite: Sportlaan 75
* Streekarchief Eiland IJsselmonde, Hollands Tuin 77
* USV Rotterdamse Sportvereniging, Edo Bergsmaweg 25

Dit zijn lang niet alle locaties in IJsselmonde waar u op viZite kunt gaan. Voor een volledig overzicht en voor de data en openingstijden kunt u terecht op www.inz.nl/vrijwilligersstad

Gratis workshop
Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk, dan kunt u naar een gratis workshop waarin u zich vrijblijvend kunt oriënteren op de verschillende soorten vrijwilligerswerk, uw eigen voorkeur/interesse, de positie van de vrijwilliger en hoe u aan vrijwilligerswerk komt. Meer informatie leest u op www.inz.nl/vrijwilligersstad > kenniZ. Aanmelden kan bij CVD Stap, bgoedendorp@cvd.nl / 010 - 243 81 00.

Eén op de drie volwassen Rotterdammers doet vrijwilligerswerk: dat zijn zon 140.000 vrijwilligers! Samen werken die vrijwilligers in meer dan 4000 vrijwilligersorganisaties. In ziekenhuizen, buurtverenigingen, musea, kunstprojecten, sportverenigingen, festivals, toneelgezelschappen, politieke partijen, taalprojecten en nog veel meer.