NVZ Vereniging van Ziekenhuizen


NVZ congres 28 november: Het geluk van de vergrijzing De NVZ organiseert op woensdag 28 november 2007 een congres met de titel "Het geluk van de vergrijzing". `Nederland vergrijst niet, Nederland verzilvert,' zei een van de sprekers begin dit jaar op de derde Jan Brouwer Conferentie. Deze beeldspraak laat zien datde demografische ontwikkeling die we vergrijzing noemen geen bedreigingvormt, maar heel veel kansen biedt.

Vooral in de zorg is zichtbaar wat de effectenzijn van de inspanningen van de betrokkenen: mensen blijven langer leven in goede gezondheid en ondervinden gemiddeld minder belasting van de medische zorg die ze nodig hebben. Daarnaast groeit de vraag van de markt, er komen meer - met name chronische - patiënten, waardoor innovatie in de zorg steeds meer rendabel wordt. De macht van de markt kan de zorg beter maken.
* Welke kansen liggen er voor de ziekenhuizen?
* Wat betekent ouder worden eigenlijk op medisch en psychisch gebied?

* Betekent dit dat er straks ook meer personeel nodig is, of ander personeel?

* En kunnen werknemers in het ziekenhuis langer werken omdat ze gezonder zijn?

* Hoe bereiden andere branches zich voor op de vergrijzing?

Deze vragen staan centraal op het NVZ-congres `Het geluk van devergrijzing'. Een viertal inleiders neemt u mee langs verschillende aspecten van vergrijzing. Een ander viertal zal, onder leiding van dagvoorzitter Maria Henneman, in een informatieve discussie laten zien hoe binnen hun branche of instelling kansen benut worden.Ten slotte maakt minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport u deelgenoot van de bijdrage van het kabinet aan `Het geluk van de vergrijzing'. Acteurs Gijs Scholten van Aschat en Guy Clemens verrassen u met hun invulling van geluk en vergrijzing. We hopen u op 28 november 2007 te mogen ontvangen op het NVZ-congres.

Het congres wordt georganiseerd voor de leden en stakeholders van de NVZ. Aanmelden kan nog tot vrijdag 23 november
via s.rutges@nvz-ziekenhuizen.nl of via 030 273 93 78.

Programma