Persuitnodiging: afsluiting manifestatie 'Beleef 't Verschil'

22/11/2007 10:07



VNG



Op 28 november vindt de feestelijke afsluiting van de manifestatie 'Beleef 't Verschil' plaats. Ruim tweehonderd kinderen komen naar de tentoonstelling van kunstwerken en gedichten die ze zelf gemaakt hebben over gelijke kansen en werk. Tijdens een concert van het Residentie Orkest wordt bekend gemaakt wie van hen het mooiste gedicht geschreven heeft.

Het afgelopen half jaar hebben meer dan zeshonderd kinderen meegedaan aan de manifestatie 'Beleef 't verschil'. Zij hebben kunstwerkjes en gedichten gemaakt over het thema 'gelijke kansen en werk'. De gedichten en kunstwerkjes staan als 'een bedrijvige stad' tentoongesteld in de hal van het World Forum Convention Center in Den Haag.

's Avonds wordt de winnaar van de gedichtenwedstrijd bekend gemaakt. Na het korte podiumprogramma, met overhandiging van de prijs, geeft het Residentie Orkest een voorstelling voor vierhonderdvijftig deelnemers aan de conferentie 'Equal opportunities for all' en minimaal duizend bezoekers uit Den Haag. De toegangsprijs voor de uitvoering is een cadeautje uit eigen huis, maar daar krijgt de bezoeker wel een cadeautje van een ander voor terug.

De manifestatie Beleef 't Verschil vond plaats in het kader van het Europees jaar voor Gelijke Kansen voor iedereen. Er zijn boeiende gesprekken gevoerd, honderden gevoelige gedichten geschreven en mooie kunstwerkjes gemaakt. Honderden leerlingen hebben voor minderheidsgroepen creatieve oplossingen bedacht om aan (beter) werk met betere arbeidsomstandigheden te kunnen komen.

Gelijktijdig met de afsluiting van de manifestatie vindt de Europese conferentie 'Equal opportunities for all' plaats. Honderden bezoekers van deze conferentie bekijken de werkstukken van de kinderen en werk van professionele kunstenaars. Zij nemen een werkstuk van de kinderen mee en laten een persoonlijk souvenir achter.

Programma

Tentoonstelling Beleef 't Verschil
In de ochtend is er een feestelijk leerlingenprogramma georganiseerd: 10.00 - 10.15 uur ontvangst, drankje en iets lekkers bij etnische, akoestische muziek 10.15 - 10.30 uur rondleiding door de tentoonstelling met werk van deelnemers 10.30 - 10.50 uur kinder-ambassadeurs vertellen over hun ervaringen 10.50 - 11.10 uur kinderen dragen gedichten voor (van elke klas één, of twee) 11.10 - 11.15 uur muzikaal intermezzo
11.15 - 11.25 uur immigrant-kunstenaars dragen gedichten voor 11.25 - 11.30 uur cadeautje en gedicht voor de kinderen / jongeren

Prijsuitreiking poëziewedstrijd en concert
De jury maakt omstreeks 20.00 uur de klassenwinnaars bekend op het grote podium van de Alexanderzaal waarvan 1.500 mensen uit heel Europa getuige kunnen zijn. Uit tien winnaars kiest Hans van den Burg iemand uit die de prijzen in ontvangst zal nemen.

Uitnodiging
De pers is van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke afsluiting aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden bij Nellie Monroy, secretariaat VNG, telefoon 070 373 8472. Op verzoek krijgt u het dagprogramma van de conferentie en/of het avondprogramma met het Residentie Orkest toegestuurd.

Locatie
World Forum Convention Center
Churchillplein 10
Den Haag

Den Haag, 22 november 2007





http://www.vng.nl




Vereniging Nederlandse Gemeenten