LTO Noord


22 november 2007
CM/KGL.2007.0020

Je scoort met LTO Noord

LTO Noord staat in de startblokken voor 2e Dag van LTO Noord Noord-Holland Ruim 700 leden hebben zich opgegeven voor de tweede Dag van LTO Noord in Noord-Holland woensdag 28 november a.s. in het DSB stadion te Alkmaar. Siemen Ruiter, voorzitter van LTO Noord provincie Noord-Holland, is er klaar voor. "LTO Noord is een ondernemende, resultaatgerichte organisatie die dicht bij haar leden staat. Deze dag is uitermate geschikt om te laten zien wat we bereikt hebben en wat de plannen zijn voor volgend jaar. We geven duidelijk aan waar we ons op richten. Om effectief en efficiënt te zijn schieten we gericht en niet met hagel. Daarbij staat het behalen van resultaten hoog in het vaandel, leden mogen ons afrekenen op de resultaten. Dat past bij een zakelijke en klantgerichte aanpak".

Dat LTO Noord zich richt op resultaat mogen duidelijk zijn. LTO Noord is ontevreden over het Flora en Fauna Beleid van de Provincie. Hierover worden tijdens de LTO Noord dag nadere mededelingen gedaan. "We laten ons niet gek maken. Onze tijd is kostbaar en die moet efficiënt ingezet worden. Als we van het kastje naar de muur gezonden worden zonder resultaat dan moeten we ons afvragen waar we mee bezig zijn" aldus Ruiter.

Vorig jaar organiseerde LTO Noord voor het eerst de Dag van LTO Noord in Noord-Holland in Agriport A7. Ruim 600 leden waren aanwezig op deze inspirerende dag. Reden voor LTO Noord om opnieuw een Dag van LTO Noord te organiseren. Uitgenodigd zijn leden van LTO Noord, leden van de aan LTO Noord gelieerde vaktechnische organisaties, de regionale pers en relaties. Hoe kunnen we elkaar in dit stadion de bal toespelen? Dat is de centrale vraag deze dag die volledig in het teken staat van 'Ondernemen in het veranderende Europa'. De Dag van LTO Noord biedt de deelnemers de unieke mogelijkheid om te netwerken, te informeren en een kijkje achter de schermen van het nieuwe stadion te nemen. Niet alleen de voetballerij maar ook de agrarische sector heeft steeds meer te maken met Europa. Aan de hand van praktijkvoorbeelden maakt LTO Noord duidelijk wat dat inhoudt en wat LTO Noord daarin kan betekenen. LTO Noord wilt laten zien hoe je als ondernemer kunt scoren en hoe anderen dat doen. Zonder de eigen tactiek uit het oog te verliezen. LTO Noord heeft een aantrekkelijk programma samengesteld dat wordt gepresenteerd door niemand minder dan de uit Haarlem afkomstige sportcommentator en publicist Mart Smeets. Na afloop kunnen de deelnemers nog even wat tactische zaken doornemen of inspiratie opdoen op de informatiemarkt. De eerste 125 aanmelders krijgen tevens en rondleiding door het DSB stadion.
Programma
'Ondernemen in het veranderende Europa'

Woensdagochtend 28 november 2007
Van 9.30 tot 14.00 uur
DSB-stadion te Alkmaar!
Je scoort samen met LTO Noord!

9. 30 uur Ontvangst met Informatiemarkt

9. 45 uur Doorlopende videopresentatie LTO Noord zichtbaar in actie!

10.00 uur Opening door Siemen Ruiter, voorzitter LTO Noord in Noord-Holland.

10.10 uur Inleiding door Albert Jan Maat, voorzitter LTO Nederland
Visie en aanpak van LTO bij het Europees landbouwbeleid.

10.30 uur Inleiding door Jaap Bond, gedeputeerde Landbouw en Economie Noord-Holland.
Welke ruimte biedt de provincie u om te kunnen ondernemen?

10.50 uur Ondernemerschap in de agrarische praktijk.

Korte presentatie van een tweetal ondernemers in de agribusiness:

Melkveehouder Nils Spaans uit Broek in Waterland. Europees melkveehouder 2007.
Fred Zuurbier, Bejo Zaden Warmenhuizen , manager Benelux.

11.30 uur Pauze.

11.45 uur Forumdiscussie onder leiding van Mart Smeets (sportjournalist en publicist bij Studio Sport).

12.30 uur Korte reflectie van Mart Smeets op de inleidingen en de discussie, tevens verbinding met de sport.

12.55 uur Afsluiting door Siemen Ruiter, voorzitter LTO Noord in Noord-Holland.

13.00 uur Lunch en informatiemarkt.

14.00 uur Mogelijkheid tot rondleiding door het DSB-stadion (opgave vooraf).