Gemeente Den Haag

Sinterklaasfeest op de stadsboerderijen

Op enkele stadsboerderijen in Den Haag vindt op woensdag 28 november een Sinterklaasfeest plaats. Het is feest op de boerderijen Hoeve Bijdorp (Loosduinen), Schildershoeve (Schilderswijk) en Op den Dijk (Wateringse Veld). De activiteiten verschillen van een opleiding tot zwarte piet, pepernoten bakken en natuurlijk je schoen zetten. En misschien komt de Sint zelf langs.

Hoeve Bijdorp
Op Hoeve Bijdorp gaat Sinterklaas op zoek naar handige pietjes. Kinderen kunnen hun pietendiploma halen. Hiervoor moeten zij opdrachten uitvoeren, zoals het gooien van pakjes door de schoorsteen, een hindernisbaan afleggen met een zak cadeau's en pepernoten bakken. Verder vertelt Sinterklaas over zijn paard Americo en de goedheiligman komt op de boerderij een nieuw dier uitzoeken. Zijn de pieten slim genoeg om een goed dier te vinden voor de Sint? De activiteiten zijn van 14.00 tot 16.00 uur. Hoeve Bijdorp ligt in recreatiegebied Madestein aan de Loosduinse Hoofdstraat 1184a. Deelname kost 1 euro.

Schildershoeve
Ook op stadsboerderij Schildershoeve is een Sinterklaasfeest. Van 13.30 tot 15.00 uur is iedereen welkom om pepernoten te bakken. De Schildershoeve ligt aan het Teniersplantsoen 83 in de Schilderswijk. De deelname is gratis.

Op den Dijk
Ook de boerderij in Wateringse Veld wordt niet overgeslagen door de Sint. Van 14.00 tot 15.30 uur komt hij hoogstpersoonlijk de schoenen vullen. Wie zijn of haar schoen wil zetten kan tot 28 november een bouwpakket ophalen op de boerderij. Knutsel thuis een schoen en zet hem voor 28 november op de boerderij neer. Stadsboerderij Op den Dijk ligt aan de Bovendijk 141-143.

Meer informatie over de activiteiten op stadsboerderijen in Den Haag staat op www.denhaag.nl/stadsboerderijen.