Gemeente Utrecht

Deze bomen kunnen weer 100 jaar mee

Het Malieblad op de Maliebaan krijgt weer een nieuwe rode beuk. Wethouder Giesberts plant de boom samen met een groep basisschoolkinderen op woensdag 28 november. Daarna zet de gemeente ook een nieuwe vleugelnoot bij de Inktpot aan de Catharijnesingel. De nieuwe bomen zijn flinke exemplaren en komen in de plaats van twee oude beeldbepalende bomen die onlangs gekapt moesten worden omdat ze ziek waren.

Een schijfje van Fred

Montessorischool Witte Vrouwen Buiten had de rode beuk op de Maliebaan toevallig uitgekozen als een bijzonder exemplaar en onderwerp van hun kunstles. Zij hingen de boom een paar dagen voor het kappen vol met bewerkte kindertruien en hij kreeg ook een naam: Fred. Ze wisten niet dat de boom de week erop geveld zou worden. De teleurstelling was uiteraard groot. De gemeente heeft hen daarom gevraagd om samen met wethouder Giesberts de opvolger van Fred te planten. Ook krijgen alle kinderen en de juf een schijfje van een van de takken van de oude beuk. Een grote schijf van de stam komt als bank op het schoolplein te staan.

Flinke vleugelnoot voor Inktpot

In het Moreelsepark wordt een flinke vleugelnoot teruggeplant. De nieuwe boom heeft een stamomvang van 60-70 centimeter en wordt met behulp van een kraan in het plantgat gezet. De oude vleugelnoot ging verloren tijdens de Parade deze zomer.