Gemeente Arnhem

Tekening overeenkomst voor aanpak huiselijk geweld (23-11-07) Op 28 november, in de jaarlijkse Week Zonder Geweld, komen gemeenten, openbaar ministerie, politie en zorginstellingen in de regio Arnhem bijeen voor het tekenen van een overeenkomst voor de aanpak van huiselijk geweld. Dit convenant richt zich op de uitwisseling van informatie tussen de organisaties om huiselijk geweld persoonsgericht te kunnen aanpakken. De overeenkomst heet een privacy-convenant, omdat het ook dient voor de bescherming van persoonsgegevens. De bijeenkomst onder de titel Als spreken goud is vindt woensdag 28 november van 10.00 tot 12.00 uur plaats in de Burgerzaal van het stadhuis van Arnhem.

Een sluitend hulpaanbod is een voorwaarde voor een effectieve aanpak van huiselijk geweld. Dat vraagt om afstemming tussen de betrokken professionals. Het uitwisselen van cliëntgegevens is echter aan strakke regels gebonden. De behoefte aan concrete richtlijnen voor de omgang met cliëntgegevens in samenwerkingsverbanden heeft geleid tot dit privacyconvenant huiselijk geweld. Het is een nieuwe stap in de integrale aanpak van huiselijk geweld.

Anke Kooke Prijs
Tijdens de bijeenkomst vindt de uitreiking plaats van de Anke Kooke Prijs. Deze prijs is bestemd voor het meest innovatieve en waardevolle initiatief op het gebied van alternatieven voor geweld. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1.500 euro ter ondersteuning van het project. De Anke Kooke Prijs is in juni 2005 door het Nederlands Expertisecentrum Alternatieven voor Geweld (NEAG) ingesteld.