Deelgemeente Charlois Rotterdam

Op viZite bij vrijwilligersorganisaties

Meer dan 150 Rotterdamse vrijwilligersorganisaties nodigen u uit om eens op viZite te komen tijdens inZ Vrijwilligersstad van 28 november tot en met 7 december. Ook een aantal Charloise organisaties doet mee.

Eén op de drie volwassen Rotterdammers doet vrijwilligerswerk: dat zijn zon 140.000 vrijwilligers! Samen werken die vrijwilligers in meer dan 4000 vrijwilligersorganisaties. In ziekenhuizen, buurtverenigingen, musea, kunstprojecten, sportverenigingen, festivals, toneelgezelschappen, politieke partijen, taalprojecten en nog veel meer.

Ook bij u in de buurt wordt vrijwilligerswerk gedaan, misschien wel meer dan u denkt. Tijdens inZ Vrijwilligersstad kunt u zien hoeveel vrijwilligerswerk er in de stad gedaan wordt, hoe bijzonder dat is en hoeveel verschillende soorten vrijwilligerswerk er zijn. Daarom kunt u bij meer dan 150 vrijwilligersorganisaties op viZite. U kunt dan met eigen ogen zien wat er gebeurt achter bijvoorbeeld de deuren van het buurthuis, de sportvereniging of het radiostation. Omdat u nieuwsgierig bent, graag op de hoogte blijft of omdat u zelf misschien een bijdrage kunt en wilt leveren.

Sommige vrijwilligersorganisaties organiseren een speciale presentatie of activiteit tijdens op viZite, maar de meeste vrijwilligersorganisaties doen gewoon wat zij altijd doen - zich inzetten voor de buurt, de wijk, de deelgemeente, de stad, de maatschappij.

In Charlois kunt u onder meer op viZite bij:


* ACCENT Avondschool Zuid, Talingstraat 170
* Bavo Europoort - Dac Soeda, Boergoensestraat 1-5
* Dagcentrum de Kapelbrug, Kapelbrug 298

* De Hobbieklup, Kromme Zandweg 102

* Helping Hands, Brekelsveld 1

* Historisch Tijdschrift Ons Rotterdam, Kerkwervesingel 53-57
* Sociëteit de Smeerput, Kromme Zandweg 102
* Stichting Gereformeerd Jeugdwerk Rotterdam-Charlois, Boergoensestraat 29

* Stichting Jeugdhaven Charlois t Anker, Carnisselaan 40b
* Stichting Opnieuw, Katendrechtse Lagedijk 439b

De openingstijden en verdere informatie vindt u op www.inz.nl/vrijwilligersstad. Daar vindt u ook de andere deelnemers aan op viZite.

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk, dan kunt u naar een gratis workshop, waarin u zich vrijblijvend kunt oriënteren, op de verschillende soorten vrijwilligerswerk, uw eigen voorkeur/interesse, de positie van de vrijwilliger en hoe u aan vrijwilligerswerk komt. Meer informatie leest u op www.inz.nl/vrijwilligersstad > kenniZ. Aanmelden kan bij CVD Stap, bgoedendorp@cvd.nl / 010-2438100.

Op www.inz.nl/vrijwilligersstad vindt u informatie over alle onderdelen van inZ Vrijwilligersstad: op viZite, kenniZ, het Rotterdams Vrijwilligersontbijt, de uitreiking van Rotterdamse Vrijwilligersprijs en het afsluitende Rotterdams Vrijwilligersfeest.