Gemeente Lisse

ondernemers > 2007 > College akkoord met verzoek om ondernemersfonds

College akkoord met verzoek om ondernemersfonds

Het college van Lisse is van plan om de onroerendezaakbelasting voor niet-woningen met 10% te verhogen. Ondernemersvereniging Alverha en de Kamer van Koophandel hebben hierom verzocht. Het extra geld dat dit oplevert, wordt in een ondernemersfonds gestort. De ondernemers kunnen daar hun acties en evenementen uit betalen.
Veel ondernemers willen niet meebetalen aan acties en evenementen waar ze wel van meeprofiteren. Denkt u bijvoorbeeld aan de sinterklaasintocht of de kerstverlichting in het centrum, maar ook aan beveiliging op bedrijventerreinen. Het wordt voor Alverha steeds moeilijker om dit allemaal te bekostigen. Het probleem kan worden opgelost door alle ondernemers extra onroerendezaakbelasting te laten betalen en dat extra geld in een fonds te stoppen. De gemeenteraad beslist op 13 december over dit voorstel.

Fonds sluit aan bij ambities

Lisse streeft naar een goed en bloeiend ondernemersklimaat met uitstraling. Het ondernemersfonds komt dit zeer ten goede. Het principe sluit bovendien goed aan op het coalitieprogramma en het economisch beleidsplan Lisse Vitaal.