Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 28-11-2007

Eenzijdig verkeersongeval met gewonde

VRIES Een 75-jarige inwoner van Eelde raakte dinsdagmorgen gewond bij een eenzijdig ongeval op de A28. De man raakte door onbekende oorzaak met zijn auto in de linker middenberm, corrigeerde en reed hierna een naast de rijbaan gelegen sloot in, sloeg een aantal keren over de kop waarna hij in dezelfde sloot tot stilstand kwam. De man is met nekklachten overgebracht naar het WZA. (07-1978910

Dader aanrijding met fiets rijdt door
EMMEN De politie is op zoek naar de veroorzaker van een aanrijding op de Vasco da Gamastraat. Omstreeks 16.15 uur werd op de Vasco da Gamastraat een 18-jarige vrouw uit Emmen van de fiets gereden waarna zij ten val kwam. De vrouw hield aan de aanrijding diverse kneuzingen over. De dader, een blanke man van ongeveer 25 jaar oud met donker haar en een donkere zonnebril dragend, reed hierna door. Hij reed in een donkerkleurige personenauto van het merk Opel, type Vectra. Aan de passagierszijde zat een zogenaamde vlam-bestickering. Nabij de tankdop was de auto voorzien een sticker met het opschrift Opel Vectra. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding of mensen die meer info over de bestuurder, eigenaar of auto kunnen vertellen. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (07-198062)

Politie bekeurt bromfietser
COEVORDEN Een 14-jarige knaap uit Coevorden werd dinsdagmiddag door de politie bekeurd. De politie zag hem zonder helm rijden op de Looweg waarna de achtervolging werd ingezet. Nadat ze de jongen even uit het oog verloren en hierbij een schoen van hem vonden, kwam de knaap lopend op een schoen te voorschijn. De bromfiets had hij achter een woning verstopt. Samen met bromfiets en jongeman werd de tocht naar zijn ouderlijk huis lopend voortgezet. Daar deed zijn vader vrijwillig afstand van de omgebouwde bromfiets die niet voorzien was van een kenteken of verzekering. (07-197979)

Politie vordert rijbewijs in

EMMEN De politie heeft dinsdag in de namiddag het rijbewijs van een 69-jarige inwoonster van Emmen ingevorderd. Nadat een oplettende getuige melding had gemaakt van gevaarlijk rijgedrag van de autobestuurster, ze reed langzaam en slingerend over de weg, werd de vrouw gecontroleerd. Nadat de politie de vrouw over een korte afstand rijdend volgde waren ook zij overtuigd van het gevaarlijke rijgedrag van de vrouw. Ze reed tijdens duisternis met stadslichten, slingerend met een zeer langzame snelheid over de rijbaan. Hierbij reed de vrouw tegen enkele stoepranden en botste hierbij bijna tegen andere weggebruikers. Haar rijbewijs werd hierna ingevorderd. (07-198058)

Politie houdt verdachte van inbraak aan
EMMEN Een 24-jarige Emmenaar werd dinsdagavond aangehouden als verdachte van inbraak. De man had kort daarvoor ingebroken bij een bedrijf aan de Van Schaikweg en kon nadat een getuige een goed beschrijving van de verdachte had gegeven aan de Klepel aangehouden worden. Hij bekende de inbraak (07-198092)

Inbraak
MEPPEL In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een schuur bij een woning aan t Hofje. Een ruit werd vernield waarna een onbekend geldbedrag, 20 flessen wijn en een messenblok met messen werd weggenomen. (07-198116)

Politie controleert verkeer
MEPPEL Tijdens een controle in en rond Meppel werd donderdagavond een fietsverlichtingscontrole gehouden. Tien fietsers liepen tegen de lamp. (07-198101)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds 0592 451280