Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland tekent Memorandum of Understanding met Chinese provincie Hebei 27-11-2007

Gedeputeerde Lenie Dwarshuis-van de Beek heeft namens de provincie Zuid-Holland in de Chinese provincie Hebei een Memorandum of Understanding ondertekend, waarmee de samenwerking tussen beide provincies verder is versterkt. De samenwerking richt zich op de sectoren havenontwikkeling, water, milieu en onderwijs. De ondertekening vond plaats tijdens een handelsmissie van 18 t/m 25 november 2007 in de provincie Hebei, dat als een hoefijzer rond de provincie Being ligt.

Afgesproken is onder andere om de realiseerbaarheid van een gezamenlijke trade fair in 2008 te onderzoeken, zodat circa 300 Chinese bedrijven zich in Zuid-Holland kunnen voorstellen aan de Nederlandse en Europese markt. Hebei is bezig met het ontwikkelen van de grootste haven ter wereld (Caofeidian) en zoekt contacten en samenwerkingsmogelijkheden met Zuid-Hollandse bedrijven en onderwijsinstellingen om kennis en ervaring op het gebied van havenontwikkeling en milieuvriendelijke opslagmethodes uit te wisselen.

Achtergrondinformatie
De provincie Zuid-Holland heeft in september 2007 een vriendschapsverdrag getekend met de Chinese provincie Hebei. Zuid-Holland behoort daardoor tot de preferente relaties van Hebei. Dat vergemakkelijkt het vergroten van economische mogelijkheden voor de Randstad door het bevorderen van economische-en kennisuitwisseling. Verschillende kennis-en onderwijsinstellingen in beide provincies werken al samen. De provincie werkt zelf ook voor in ieder geval drie jaar samen met de provinciale organisatie van Hebei op het gebied van milieu en water.

Meer informatie over de relatie van de provincie Zuid-Holland met de Chinese provincie Hebei is te vinden op http://www.holland-hebei.net.

Het Memorandum of Understanding en een fotoverslag van de handelsmissie zijn te vinden op http://www.zuid-holland.nl

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22