Boek Van Agt: het ware verhaal van vriend en vijand

28/11/2007 10:22



Van Duuren Media B.V.



Culemborg, 28 november 2007 - Vandaag is het boek De eenzame fietser, insiders over de politieke loopbaan van Dries van Agt van VU-onderzoeker dr. Adrianus Koster verschenen. In het boek geven oud-politici hun ongezouten mening over gebeurtenissen tijdens het minister- en premierschap van Van Agt en over Van Agt zelf. Zo stelt Boersma dat Van Agt veel verziekt heeft in de samenleving en geeft Marcel van Dam aan dat in het kabinet-Van Agt II iedereen in zijn loopgraaf vastzat. Sympathisanten prijzen van Agt echter onder andere om zijn besluitvaardigheid tijdens de gijzelingsacties en Hans Wiegel, vicepremier onder Van Agt, stelt dat Van Agt zijn eigen kabinet niet moet onderschatten. Van Agt heeft actief meegewerkt aan het boek en geeft reacties op de meningen. Zo geeft hij bijvoorbeeld aan nooit als levensdoel gesteld te hebben Den Uyl uit te rangeren.

Het boek, geschreven aan de hand van talloze interviews met nagenoeg alle nog levende hoofdpersonen uit de roerige periode 1971-1982, biedt een ongecensureerde kijk achter de schermen van de Haagse politiek op het hoogtepunt van de polarisatie. Aan het woord komen Van Agt, Wiegel, Terlouw, Van Mierlo, Pronk, Van Dam, Stemerdink, Van Thijn, Duisenberg, Gruijters, Vredeling, Van Houwelingen en nog vele anderen die de genoemde periode van dichtbij hebben meegemaakt.

Tijdens de overhandiging van het eerste exemplaar aan Dries van Agt, vandaag om 14.00 uur in Nieuwspoort, gaat Koster in op de totstandkoming van dit boek en duidt hij de betekenis van Van Agt voor het CDA. Daarbij is de vraag te stellen of deze partij überhaupt wel had bestaan zonder Van Agt.

De eenzame fietser, insiders over de politieke loopbaan van Dries van Agt is verschenen bij uitgeverij Van Duuren Media (Culemborg) en is vanaf vandaag verkrijgbaar via alle boekhandels in Nederland als hardcoveruitvoering. Zie voor meer informatie www.deeenzamefietser.nl.





http://www.deeenzamefietser.nl