Datum: 28 november 2007

Hillegom Politie vordert rijbewijs in De politie heeft woensdag 28 november het rijbewijs ingevorderd van een 41 jarige automobiliste uit Voorhout. De politie controleerde de vrouw rond 02.15 uur op de Garbialaan. Zij bleek gedronken te hebben. De uitslag van haar ademanalyse was 1.130 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Naast de invordering maakt de politie proces-verbaal op.

Sassenheim Politie vordert rijbewijs in De politie heeft woensdag 28 november het rijbewijs ingevorderd van een 43 jarige man uit Katwijk. De politie controleerde de man rond 00.40 uur op de Hoofdstraat. Hij bleek gedronken te hebben. De uitslag van zijn ademanalyse was 355 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Omdat het de derde keer voor de man was dat hij werd betrapt op het rijden onder invloed, werd van hem het rijbewijs ingevorderd. Eerder keren waren in 2000 met 260 ug/l. en oktober 2007 met 340 ug/l. De politie maakt verder proces-verbaal tegen de man op.

Alphen a/d Rijn - Centrum Veel gestolen fietsen niet afgesloten De politie van het team Alphen - Centrum constateert dat veel fietsen niet op slot gezet worden. Dit maakt de politie op uit de aangiften van gedupeerden. In één maand tijd werden in het gebied van het team 30 fietsen gestolen. De helft hiervan stond niet op slot. Naast dat het hiermee de fietsendieven makkelijk wordt gemaakt, levert dit onnodige ellende op voor de eigenaar en werk voor de politie. Ook wordt hiermee heling in de kaart gewerkt. De politie vraagt de bezitters van fietsen altijd hun bezit op slot te zetten en als desondanks toch de fiets wordt gestolen altijd aangifte te doen. Belangrijk daarbij is een goede beschrijving van de fiets en framenummer.

Waddinxveen Bromfietsster komt ten val Een 41 jarige vrouw uit Moordrecht liep dinsdag 27 november rond 17.20 uur beenletsel op na een val met haar bromfiets op de Zuidelijke Dwarsweg. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De vrouw zegt dat zij moest uitwijken voor een vrachtauto, daardoor in de berm terecht kwam en ten val kwam. Van de vrachtauto is niets bekend.

Nieuwerkerk a/d IJssel Beroving mislukt Omdat een 20 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel onverschrokken reageerde is een beroving op hem door twee nog onbekende mannen dinsdag 27 november rond 19.45 uur niet gelukt. Vermoedelijk hadden de twee in zwarte kleding en met bivakmutsen uitgeruste mannen afgekeken dat hij geld pinde bij een bank aan de J.A. Beijerinkstraat. Op het Prins Alexanderpad eisten ze het geld van hem en dreigden daarbij met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De onverschrokken Nieuwerkerker duwde de daders tot twee keer toe van hem af en riep ze dat ze moesten weggaan. Ze renden daarop weg via het Tinbergenpad in de richting van het zwembad. Een zoektocht naar de daders door de politie leverde nog geen resultaat op. De politie zet het onderzoek voort.

Bergambacht Diefstal na inbraak in woningen In twee woningen aan de Tussenlanen werd dinsdag 27 november tussen 18.45 en 20.20 uur ingebroken. Vermoedelijk zijn er bij deze inbraken alleen sieraden gestolen. De dader(s) kwamen beide woningen binnen via ramen op de 1e etage. Die werden opengebroken. De ramen werden bereikt na het opklimmen van een uitbouw en via een dakgoot. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. De politie stelt een onderzoek is.

-------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --