Gemeente Enschede

Wie gaat er naar Parijs?

Project De Unieke Brink één van de zeven genomineerden

Het project de Unieke Brink is één van de zeven genomineerde praktijkvoorbeelden door InAxis. InAxis vroeg hoe het anders en vooral beter kan. Het project De Unieke Brink is een goed praktijkvoorbeeld dat laat zien hoe het anders en beter kan. Enschede maakt hiermee kans om in oktober 2008 af te reizen naar Parijs om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de 5th Quality Conference. Op 29 november komen de zeven genomineerde praktijkvoorbeelden naar Den Haag. Zij presenteren hun praktijkvoorbeeld voor een jury. Maar eerst volgen ze een spetterende workshop van New Shoes Today. De twee winnaars, die in april 2008 bekend worden, krijgen een podium tijdens het InAxis Innovatie Festival 2008 en ze reizen in oktober af naar Parijs.

Unieke Brink - Enschede
In de Enschedese wijk Wesselerbrink biedt het project De Unieke Brink de bewoners de gelegenheid hun eigen brinken (hofje) vorm te geven. De wijk bestaat uit 56 brinken (hofjes) die door jarenlang stadsdeelbeheer erg op elkaar lijken. De Unieke Brink is één van de uitvoeringsprojecten van het wijkontwikkelingsplan Kultuurstraat Wesselerbrink. Doel is om in twintig jaar alle brinken een unieke uitstraling te geven, sociale samenhang en zelfwerkzaamheid te vergroten en trotsheid op de woonomgeving te bevorderen. Het project De Unieke Brink behoort al tot één van de acht Parels van Integratie 2007.

Genomineerden
Van alle inzendingen zijn naast de gemeente Enschede de volgende genomineerd:

- De Belastingdienst - Toepassing van Intuïtie
- LNV Dienst Regelingen - Gemeenschappelijk inwinnen & registreren
- Politie Noord-Holland Noord - Aangiftevolgsysteem voor burger & politie

- Stichting Be InterActive- Running voor vrouwen
- Albeda Collega- De scholingswinkel

- Ministerie van VWS & SZW - Regelhulp.nl

InAxis
InAxis werkt aan vernieuwing van het openbaar bestuur. InAxis wil niet alleen de kwaliteit van de dienstverlening aan burgers verbeteren, maar ook samen met de betreffende organisaties hun efficiency verhogen. Innovatie is daarbij het toverwoord. Verbetering, verandering, verschil is niet genoeg. Om betere prestaties te kunnen leveren met minder mensen en middelen is vernieuwing nodig.

28 november 2007