Nederlandse Vereniging van Journalisten

Aan alle NVJ leden werkzaam bij het ANP

Amsterdam, 27 november 2007

Beste collega,
Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar wij kunnen jullie een principeovereenkomst voor een nieuwe CAO presenteren. Het betreft een CAO voor twee jaar, waarvan dus al één jaar bijna verstreken is. Het komend jaar zal door beide partijen benut worden te kijken of de CAO ANP Journalisten gemoderniseerd kan worden of dat aansluiting gezocht kan worden bij een andere, op z'n minst gelijkwaardige, CAO.

Wat behelzen de nu gemaakte afspraken?
Een structurele loonsverhoging van 2% per 1 januari 2007. De directie van het ANP heeft al aangekondigd dat deze loonsverhoging met terugwerkende kracht wordt ingevoerd. Daarnaast zal vanaf dit jaar de eindejaarsuitkering structureel met een half procent worden verhoogd. Daarmee komen we tot een structurele loonstijging over 2007 van 2,5%.

Op 1 april 2008 zullen de lonen met nog eens 2,5% structureel worden verhoogd. Daarnaast zal in 2008 ten behoeve van de beoordelingssystematiek 0,5% van de loonsom beschikbaar worden gesteld. Als gevolg van een (zeer) goede beoordeling, uitgevoerd in het najaar van 2007, kan besloten worden dat een medewerker in aanmerking komt voor een extra structurele loonsverhoging. Deze verhogingen worden per 1 april 2008 geeffectueerd.

De onderhandelingsdelegatie legt dit principeakkoord met een positief advies voor. Want uiteindelijk hebben natuurlijk de leden van de NVJ het laatste woord. Graag willen wij weten of je kunt instemmen met het principeakkoord CAO ANP Journalisten 2007-2008. Daartoe nodigen wij je uit bijgevoegd stemformulier vóór maandag 10 december 12.00 uur aanstaande terug te sturen.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan natuurlijk altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van de NVJ (020-67 66 771 of anp@nvj.nl).

Met vriendelijke groet,

Namens de onderhandelingsdelegatie,
Marc Visch
Secretaris Omroep NVJ