NOC*NSF


Paralympische meeting op Papendal

ARNHEM - Dinsdag kwamen 175 potentile leden van het Nederlands Paralympisch Team naar Hotel Congrescentrum Papendal om genformeerd en genspireerd te worden op weg naar Beijing.

Het was de eerste Paralympische bijeenkomst voor sporters, sporttechnische begeleiders, teammanagers en (para)medici. Asics en Suit Supply namen van alle aanwezigen de maten op zodat de nieuwe teamkleding voor Beijing als gegoten zal zitten.

284 dagen voor aanvang van de Paralympische Spelen informeerde Chef de Mission Thea Limbach de sporters over de stand van zaken op weg naar Beijing. Tevens werden de aanwezigen voorgelicht over China, voorzieningen van NOC*NSF, voeding en de campagne 'Op weg naar Beijing'.

Tonnie Heijnen, Paralympisch kampioen tafeltennissen in Athene 2004, en tafeltennisster Li Jao deelden hun Olympische en Paralympische ervaringen. Aan het einde van de dag aten de sporters in een nagebootst Paralympisch restaurant, waar ze advies van ditisten kregen over 'slim eten'.

De bijeenkomst werd afgesloten met een lied dat door dagvoorzitter Joop Vos op maat was geschreven. Alle sporters gingen met een tas vol informatie en lot (aangeboden door Lotto) naar huis.

(28 november 2007)