UMC Utrecht


Geert Blijham krijgt exclusieve award voor gehele carrière

Geert Blijham, voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht, heeft op 27 november de Jubileum Award gekregen uit handen van de minister van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties, Guusje ter Horst.

Deze exclusieve award werd uitgereikt in het kader van het tienjarige jubileum van de verkiezing van de overheidsmanager van het jaar. De award heeft een exclusief karakter en staat symbool voor een uitzonderlijke prestatie over een gehele carrière. Blijham is oncoloog, hoogleraar en de laatste tien jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van Utrecht Medisch Centrum (UMC). Daarnaast is hij sinds vier jaar voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). "Blijham is een uitmuntende manager", aldus minister Ter Horst. Verder werd Blijham geroemd om zijn integriteit, communicatie en overtuigingskracht.

"De bijzondere combinatie van vakinhoudelijk werk en de reorganisatie van deze complexe overheidsorganisatie maakt Blijham tot een bijzondere overheidsfunctionaris. Onder zijn leiding is het ingewikkelde fusieproces van het Academisch Ziekenhuis met het Wilhemina Kinderziekenhuis en de Medische Faculteit tot een groot succes gemaakt. De financiële positie van deze instellingen was bij aanvang van het fusieproces ronduit slecht. Blijham slaagde erin ook de financiële basis van de gefuseerde instellingen gezond te maken. Het UMC Utrecht presteert op vele gebieden als beste van Nederland en loopt voorop in de ontwikkeling en toepassing van het veiligheidsbeleid voor patiënten en medewerkers."

De award voor Overheidsmanager van het jaar 2007 ging naar Maureen Sarucco. Zij is de drijvende kracht achter het openbare orde- en veiligheidsbeleid van de gemeente Amsterdam.

Prins Willem-Alexander was aanwezig bij de uitreiking.

Voor nadere informatie:
UMC Utrecht, In- en Externe Communicatie
Linda Minnen en Ilse van Wijk, tel. 088 - 755 6371.

woensdag 28 november 2007