Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Groenezoom valt (net) buiten de Kansenzone

Kleine winkeliers in Vreewijk voelen zich benadeeld. Ze komen namelijk niet in aanmerking voor subsidies in het kader van de Kansenzone.

Concurrenten krijgen wel subsidie
Concurrenten op de nabij gelegen Boulevard Zuid worden wél gesubsidieerd en dat vinden de winkeliers heel vreemd. Volgens het kaartje vallen wij net buiten de Kansenzone, aldus woordvoerder Dobbelaar van winkeliersvereniging Ondernemend Vreewijk dinsdagavond 20 november tijdens het vragenhalfuur van de wijkcommissie Vreewijk-Katendrecht.

Begrip van dagelijks bestuurder
Dagelijks bestuurder René Kronenberg toonde begrip voor de spreker. Ik ben het met u eens dat we de Groenezoom niet moeten vergeten, en datzelfde geldt voor ondernemers die hun zaak hebben in andere straten, zoals de Putsebocht en de Dordtselaan. Maar aan de grenzen van de economische kansenzones kunnen wij als deelgemeente niets veranderen. Wel hebben we ons sterk gemaakt om voor u de subsidieregeling 'BedrijvenVerbeterGebieden (BVG)' te laten gelden.

Maximum
Volgens Dobbelaar gaat die steun voor BedrijfsVerbeterGebieden tot een maximum van 200.000 euro voor alle winkeliers samen, en is dat veel minder dan de subsidies van de Kansenzone. Commissielid Yvonne de Winter (Leefbaar Rotterdam) zei het BVG-bedrag niet voldoende te vinden. Volgens haar is sprake van valse concurrentie.

In volgende commissievergadering
Afgesproken is dat dit onderwerp op de agenda komt van de volgende commissievergadering. (foto: Groene Zoom.)