Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Goed idee over twee speelplaatsen in de Kiefhoek

De 9-jarige Dilan Kizilgoz uit Bloemhof kwam vorige week op bezoek bij dagelijks bestuurder Robbert Baruch. Praten over de brief die zij aan de deelgemeente had gestuurd, met een goed idee over twee speelplaatsen in de Kiefhoek in Bloemhof.

Waar gaat het om?
Op het speelpleintje in de 1e Kiefhoekstraat staan speelstoestellen waaronder één met twee schommels. Deze speeltoestellen zijn bedoeld voor kinderen jonger dan tien jaar. Maar zij kunnen hier bijna nooit schommelen omdat grotere jongens de schommels langs de stangen omhoog doen, zodat zij het kunnen gebruiken als voetbaldoel. Na het voetballen worden de schommels niet naar beneden gehaald, waardoor kleinere kinderen niet kunnen schommelen.

Wat is het idee van Dilan?
Dilan vindt dat hier een einde aan moet komen. Zij stelt voor om het speeltoestel (een klim/glij-element op het speelveld, op de hoek van de Nederhovenstraat/Groote Lindtstraat) te verplaatsen naar het grasveld tegenover het pleintje op de hoek van de 1e Kiefhoekstraat (Eemstein). Het speeltoestel wordt toch bijna niet gebruikt, dus kan daar een voetbalveld komen. Op die manier kunnen kleinere kinderen de schommels gebruiken en kunnen de grotere jongens voetballen.

Belofte van Baruch
Robbert Baruch vond het goed dat Dilan zo veel initiatief neemt om de buurt beter te maken. De portefeuillehouder stelde voor om samen met haar een informatieavond te houden in de wijk. Daar kunnen ze aan ouders, jongere en oudere kinderen vragen wat zij van Dilans idee vinden.