Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Interventieteams controleren op onrechtmatige bewoning

De interventieteams van de deelgemeente Feijenoord hebben in de periode van 19-21 november 2007 extra gecontroleerd op onrechtmatige bewoning.

Resultaat
Er werden 62 panden bezocht in onder andere Bloemhof en Hillesluis. Daarbij werden 7 illegale verblijfsinrichtingen (ivis) aangetroffen. Deze ivis worden binnen 10 dagen na aanschrijving door de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting (dS+V) ontruimd.

Niet eenmalig
Bij bovengenoemde acties van de interventieteams blijft het niet. Vanaf nu worden elke week panden bezocht waarvan het vermoeden van onrechtmatige bewoning bestaat. Deze aanpak wordt de komende tijd geïntensiveerd.

Huisjesmelkers
In de deelgemeente Feijenoord worden té vaak mensen gehuisvest door malafide uitzendbureaus en huisjesmelkers. Dikwijls weten mensen niet waar ze aan toe zijn, en wonen ze onder slechte omstandigheden. Dit is niet alleen illegaal, regelmatig levert het ook nog eens overlast op voor omwonenden.

Lawaai, rommel en drankmisbruik
De omwonenden klagen over lawaai, rommel op straat en drankmisbruik. Bovendien zijn er zorgen over brandgevaarlijke situaties en slechte hygiëne.

Rotterdamse gedragsvoorschriften
De interventieteams houden zich strak aan de regels en werken volgens de Rotterdamse gedragsvoorschriften voor huisbezoeken. De medewerkers van de teams vertellen wie ze zijn en leggen telkens uit wat het doel van hun bezoek is.

Tolkentelefoon
Als dat nodig is, wordt bovendien gebruik gemaakt van tolkentelefoons. Dit maakt het praten met niet-Nederlandssprekende bewoners makkelijker.

Deelnemers
Aan de actie van de interventieteams deden ook mee de politie en medewerkers van dS+V.