Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Startsubsidie voor project Hoedje van Papier in de Wijk

Het dagelijks bestuur geeft 47.000 euro aan de stichting Hoedje van Papier. Het geld is bedoeld voor het project Hoedje van Papier in de Wijk.

Actief inzetten voor de wijk
Zon honderd kinderen van 8 tot 12 jaar uit de deelgemeente Feijenoord krijgen de kans om zich actief in te zetten voor hun wijk en er allerlei dingen te doen. Ze maken bijvoorbeeld een wijkkinderkrant of een televisieprogramma en verzorgen publicaties in huis-aan-huiskranten en op internet.

Talenten ontdekken
Eerst volgen de kinderen verschillende workshops, zoals Journalistiek & Digitale Fotografie, Kunst & Vormgeving en Multimedia. Zo ontdekken ze hun talenten en worden hun vaardigheden ontwikkeld. Uitgegaan wordt van de kracht en vindingrijkheid van de kinderen zelf. De gemaakte producties moeten echt van henzelf zijn, iets waar ze trots op kunnen zijn. De kinderen laten zich hiermee op een positieve manier zien aan hun wijk- en stadsgenoten.

Bij succes, uitbreiding
Als Hoedje van Papier in de Wijk een succes blijkt, wordt uitgebreid naar meer wijken in Rotterdam. Samenwerkende partijen zijn scholen, welzijnsorganisaties, culturele organisaties (gericht op kinderen), deelgemeenten en mediaorganisaties. In Feijenoord wordt het project in de eerste helft van 2008 uitgevoerd