Partij voor de Vrijheid (PVV)


woensdag 28 november 2007
Vragen van de leden De Roon en Brinkman (PVV) aan de minister van Justitie en aan de minister van BZK over scholieren die straatterreur plegen.


1.)
Waarom wordt de jeugd die - onder het mom van protesten tegen schooluren - de afgelopen dagen zich schuldig heeft gemaakt aan straatterreur, niet aan snelrecht onderworpen (*)?
2.)
Klopt het dat bij deze straatterreur in het land 250 jongeren zijn aangehouden, waarvan er maar liefst 240 kort na hun aanhouding al weer zijn vrijgelaten (**)? Welke beslissingen neemt het OM t.a.v. die 250 jongeren?

3.)
Gaat u alles in het werk stellen om er voor te zorgen dat degenen die schade hebben ondervonden van de straatterreur, schadeloos worden gesteld door de minderjarige daders en hun ouders?
4.)
Bent u het met ons eens dat de slappe aanpak van deze straatterroristen door de politie in de week van 19 tot 23 november alleen maar in de hand heeft gewerkt dat de rellen in de dagen daarna zijn doorgegaan en ernstiger zijn geworden?

5.)
Bent u het met ons eens, dat het volstrekt misplaatst is dat de politie in Middelburg excuses heeft aangeboden aan de jongeren die weigerden om bevoegd gegeven ambtelijke bevelen op te volgen?

(*) http://www.parool.nl/nieuws/2007/NOV/27/ams3.html (**) NOS Journaal, 27 november 2007, 15.00 uur.


____________________