Partij voor de Vrijheid (PVV)


woensdag 28 november 2007
Vragen van de leden Brinkman, Fritsma en Wilders (allen PVV) aan de ministers van Binnenlandse Zaken en voor Wonen, Wijken en Integratie over het advies van de commissie gelijke behandeling dat het dragen van hoofddoekjes door politieagenten in diensttijd moet worden toegestaan.


1.)
Bent u bekend met het bericht `Straks hoofddoek onder politiepet'?*
2.)
Verwerpt u met ons het advies van de commissie gelijke behandeling om religieuze uitingen door politieagenten tijdens diensttijd toe te staan? Zo neen, waarom niet?

3.)
Bent u met ons van mening dat het absoluut onwenselijk is dat politieagenten in diensttijd hoofddoekjes en tulbanden zouden mogen gaan dragen? Zo neen, waarom niet?

4.)
Deelt u onze mening dat politieagenten neutraliteit moeten uitstralen en dat door het toestaan van religieuze uitingen door politieagenten de scheiding van kerk en staat wordt aangetast? Zo neen, waarom niet?
5.)
Bent u bereid een landelijk beleid in te voeren dat bepaalt dat religieuze uitingen, zoals het dragen van hoofddoekjes en tulbanden, door politieagenten - en alle overige overheidsfunctionarissen - in diensttijd niet wordt toegestaan en dat politiekorpsen en andere overheidsgerelateerde organisaties op dit punt dus geen eigen beleid meer mogen voeren? Zo neen, waarom niet?

6.)
Deelt u onze mening dat de commissie gelijke behandeling moet worden opgeheven?


*
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2633003/Straks_hoofddoek_onder_poli tiepet.html?view=print


____________________