Gemeente Heemskerk


woensdag, 28 november 2007

Verdacht pakketje Debora Bakelaan Heemskerk

Voor een flat aan de Debora Bakelaan is dinsdagavond 27 november 2007 een verdacht pakketje gevonden. Omdat politie en brandweer er rekening mee hielden dat het hier om een explosief ging, is besloten om de bewoners van de flat uit voorzorg te evacueren. De 155 bewoners werden opgevangen in buurthuis De Schuilhoek. Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) heeft het pakket onderzocht en vanochtend om 06.40 uur kwam het bericht dat het pakket geen explosief materiaal bevatte. De bewoners mochten vervolgens weer terug naar hun huizen.

Omstreeks 22.45 uur gisteravond heeft een bewoner van de Debora Bakelaan een doos aangetroffen in de straat voor de ingang van de flat. Het betrof een doos van ongeveer 45 x 45 cm, er kwam een tikkend geluid uit en er staken draden uit. De hulpverleningsdiensten werden ingeschakeld en het EOC kwam ter plaatse. Er werd besloten de bewoners uit voorzorg te evacueren. Hiervoor werden bussen ingezet. Zodra het flatgebouw leeg was startte het EOC met het onderzoeken van het verdachte pakket.

De politie heeft aangegeven dat het duidelijk de bedoeling is geweest het pakket op een explosief te doen lijken. De politie roept in het belang van het onderzoek iedereen op die iets gezien of een vermoeden heeft van de mogelijke dader(s) contact op te nemen met de politie Kennemerland, basisteam IJmond-Noord, telefoonnummer 0900-8844.
---