Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, woensdag 28 november 2007

BREDA, 28 november 2007

Politie houdt zoon aan na mishandelen moeder

RIJSBERGEN: Een 20-jarige zoon heeft dinsdagmiddag in de ouderlijke woning zijn moeder mishandeld en bedreigd. De moeder heeft bij de politie aangifte gedaan. Zoonlief is een bekende bij de politie. De zoon is aangehouden en inverzekering gesteld.

Twee verdachten aangehouden na verdachte situatie

BREDA: Surveillerende politieagenten zagen in de nacht van dinsdag op woensdag een verdachte situatie in de Spitsbergenstraat. De politie vertrouwde het niet en controleerde de auto in het kader van het donkere dagen offensief.

De politie Midden en West Brabant ziet haast traditioneel de cijfers van een aantal delicten fors stijgen in de periode oktober t/m maart. Dan gaat het om inbraken in woningen, bedrijven en autos en straatroven/overvallen. Die stijging is de politie een doorn in het oog en daarom is het Donkere Dagen Offensief opgezet. Met zowel preventieve projecten als repressieve maatregelen probeert de politie de cijfers van genoemde delicten omlaag te brengen. In het Donkere Dagen Offensief is ook een rol weggelegd voor de burger die zelf het risico slachtoffer te worden van bovenstaande delicten, kan verkleinen.

Uiteindelijk zijn een tweetal inwoners van België aangehouden. Zij waren in het bezit van 20 gram softdrugs. Beiden zijn inverzekering gesteld.

Politie controleert op fietsverlichting

BREDA: Politieagenten hebben woensdagochtend een verlichtingscontrole gehouden op de Linieweg. Tussen 07.15 en 08.00 uur zijn tientallen fietsers en bromfietsers gecontroleerd. 16 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet in orde hebben van de verlichting. De politie zal de komende tijd nog regelmatig controleren op fietsverlichting.

Auteur: Nicolette Bovenhorst