Politie Gelderland-Zuid

Twee jongens gepakt voor heling

Tiel, 28-11-2007 o Maandagmiddag kreeg de politie een melding dat twee gestolen scooters gesignaleerd waren in De Hennepe in Tiel.

De politie ging ter plaatse en trof de scooters aan. Volgens getuigenverklaringen waren de twee bestuurders vlakbij, langs de Laan van Westroijen gezien. Daar trof de politie inderdaad twee jonge mannen aan die zich op dat moment wilden ontdoen van gereedschap. De politie kon het gereedschap uit de struiken halen en de twee mannen, beide 16 jaar en woonachtig in Tiel, aanhouden op verdenking van heling. Deze verdenkingen worden op dit moment nader onderzocht.

Het gereedschap dat de jongens wilden weggooien bestond uit een breekijzer, zaklamp, schroevendraaiers en handschoenen. In één van de scooters trof de politie nog meer vergelijkbaar gereedschap aan dat niet tot de rechtmatige eigenaar behoorde.

De politie stelt een onderzoek in om te achterhalen of de twee jongens bij meer incidenten dan alleen deze heling betrokken zijn geweest. De twee 16-jarigen zijn in verzekering gesteld, worden verhoord en tegen hen is proces verbaal opgemaakt. (13)