Gemeente Meerssen


Persbericht van woensdag 28 november 2007

Project Tijdelijke Plaatsing Kunstwerken
Gemeente Meerssen biedt beginnende kunstenaars een kans

De gemeente Meerssen heeft een rijke traditie op het gebied van beeldende kunst in de openbare buitenruimte. Binnenkort start de gemeente met het project 'Tijdelijke plaatsing kunstwerken'. Dit project houdt in dat in elke kern een beginnend beeldende kunstenaar gedurende twee jaar een kunstwerk mag plaatsen. Volgend jaar worden kunstwerken geplaatst in de woonkernen Bunde (Kastanjelaan) en in Rothem (Pastoor Geelenplein). Het jaar erna zijn weer twee andere kernen aan de beurt.

De gemeente Meerssen zoekt voor dit project kunstenaars die:
- in principe een professionele opleiding hebben gevolgd;
- minimaal twee jaar actief zijn als professioneel kunstenaar;
- niet eerder werken in de openbare buitenruimte hebben geplaatst.

Randvoorwaarden
Aan de kunstwerken worden enkele eisen gesteld. Zo vormen de funderingen die op de locaties worden aangebracht het uitgangspunt voor het kunstwerk (normaal gesproken is dit andersom). De Kunstadviescommissie heeft een lijst van randvoorwaarden opgesteld, waaraan het kunstwerk moet voldoen. U kunt deze randvoorwaarden raadplegen via de gemeentelijke website www.meerssen.nl. Op de website vindt u tevens foto's van de locaties en tekeningen van de funderingen. Op verzoek kunnen deze ook worden toegestuurd. Neem hiervoor contact op met de heer Maxime Niesten, tel. 043-3661669. Email: maxime.niesten@meerssen.nl.

Interesse?
Bent u één van de kunstenaren die de gemeente Meerssen zoekt? Stuur dan voor 1 januari 2008 uw portfolio naar: Gemeente Meerssen, tav de heer Maxime Niesten, postbus 90, 6230 AB Meerssen. De Kunstadviescommissie zal een selectie maken uit alle inzendingen. Vervolgens worden enkele kunstenaars gevraagd een schetsontwerp in te dienen. De Kunstadviescommissie kiest daarna voor elke locatie een ontwerp, dat door betreffende kunstenaar wordt uitgevoerd.