Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 28 november 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Bermweg 13, gemaal restaureren en aanpassen.

Bermweg 254, voor- en zijgevel en fundering vernieuwen.

Hoofdweggebied, reclameborden plaatsen.

Ferdinand Huyckburg 44, dakkapel voorzijde vernieuwen en achterzijde aanbrengen.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

SLOOPVERGUNNING

Verzenddatum 16 november 2007:

Orfeo 32, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Verzenddatum 19 november 2007:

Hoofdweg 34c, bedrijfspand uitbreiden.

Ina Damman erf 32-38, golfplaten verwijderen (sloopvergunning).

Verzenddatum 21 november 2007:

Solislaan 179, carport bouwen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Kapvergunningen

verleend

Aan gemeente:

Nabij Rigoletto 99/113


1 populier (Populus canadensis heidemij) wegens kroonbreuk. Herplant met 1 populier.

Nabij parkeerplaats Valeriusrondeel ter hoogte van de kerk

5 iepen wegens ernstige kroonsterfte. Herplant met 5 nader te bepalen boomsoorten.

Nabij Boterdiep ter hoogte van nr. 10


1 gele treurwilg (Salix sepulcralis chrysocoma) wegens ernstige inrotting stamvoet ten gevolge van zwamaantasting.

Fietspad achterzijde Tosca 9/11


1 amberboom (Liquimdambar styraciflua) wegens kroonbreuk. Herplant met
1 amberboom.

Nabij Prinsenhof 1 t/m 102

18 lindebomen (Tilia cordata) wegens wortelopdruk en overlast van luis. Herplant met 18 pluimessen.

Wijkpark Middelwatering


1 esdoorn (Acer campestre), 295 m2 bosplantsoen en sierheesters wegens de bouw van het gebouw Pallieter. Geen herplant.

Floris Burgwal

28 iepen (Ulmus dodoens) en 2 valse christusdoorns wegens rioolwerkzaamheden en afdichten kademuur. Herplant met 28 iepen (meer zuilvorming) en 2 christusdoorns in de plantmaat 18/20 welke geplant worden in het plantseizoen direct volgend op einde werkzaamheden.

Aan overigen:

Rivium Boulevard 1^e en 3^e straat

11 opgaande haagbeuken (Carpinus betulus) wegens definitieve inrichting Rivium Boulevard. Herplant met 14 pluimessen.

Helena erf 14


1 esdoorn (Acer negundo) wegens overlast en grootte van de boom. Geen herplant.

Van Maerlantpark 38


1 kastanje (Aesculus hippocastanum). De boom is ziek. Geen herplant.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum.

In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de

kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Voor meer informatie over kapaanvragen en/of vergunningen kunt u terecht bij

mw. H. Oranje, tel. 2848637.

U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten.

Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dan moet dit uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking gemeld zijn bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje 2848637.

In overleg wordt dan een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Zorgcentrum en medisch centrum Rozenburchtgebied

Vaststelling hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wet geluidhinder

Vrijstelling ex artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Bouwvergunning

Het college maakt bekend dat voor het zorgcentrum en medisch centrum Rozenburchtgebied onderstaande besluiten zijn genomen.

Vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Voor het zorgcentrum en medisch centrum is een onderzoek naar de geluidbelasting uitgevoerd. Hieruit blijkt dat door het wegverkeer op de Slotlaan de geluidbelasting op de gevel van het zorgcentrum en medisch centrum, de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai uit de Wet geluidhinder zal overschrijden.

Het college heeft daarom op 13 november 2007 besloten om een hogere grenswaarde dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai vast te stellen.

Het besluit, de aanvraag, en het onderzoeksrapport met bijlagen liggen van 29 november 2007 tot en met 9 januari 2008 ter inzage bij het Informatiecentrum.

Gedurende genoemde periode van ter inzage legging van het besluit kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen dit besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook kan een voorlopige voorziening worden ingediend. Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wij wijzen erop dat zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten verschuldigd zijn.

Vrijstelling ex artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Aangezien het bouwplan voor het zorgcentrum en medisch centrum Rozenburchtgebied niet past binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Middelwatering heeft het college op 13 november 2007 besloten vrijstelling ex artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te verlenen. Tegen het verlenen van vrijstelling kan bezwaar worden ingediend. Meer hierover leest u onder bouwvergunning.

Bouwvergunning

Op 13 november 2007 heeft het college besloten voor het zorgcentrum en medisch centrum bouwvergunning te verlenen. De verzenddatum van de bouwvergunning is 14 november 2007.

Indien u meent door de bouwvergunning (en/of de vrijstelling) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Volgens de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Goedkeuring bestemmingplan s-Gravenweg-west 2006

Het college maakt bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 13 november 2007, kenmerk PZH-2007-559436 het bestemmingsplan s-Gravenweg-west 2006 gedeeltelijk hebben goedgekeurd. Het enige deel waar goedkeuring aan onthouden is betreft artikel 6, lid 7. Een verschrijving heeft geresulteerd in een foutieve verwijzing. De binnenplanse vrijstelling voor de situering van de voorgevel van woningen is daardoor niet toepasbaar. Dit heeft verder geen consequenties voor het bestemmingsplan.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 29 november 2007 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage bij het Informatiecentrum.

Gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken kan door degene die zich tijdig met bedenkingen tegen het bestemmingsplan tot Gedeputeerde Staten heeft gewend, alsmede door de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij niet in staat is geweest zijn bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden, beroep worden ingesteld tegen het besluit van Gedeputeerde Staten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019,
2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:


- de naam en het adres van de indiener;


- de dagtekening;


- een omschrijving waartegen het beroep is gericht;


- de gronden van het beroep.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het goedkeuringsbesluit niet in werking voordat op het verzoek om een voorlopige voorziening is beslist.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 26 november 2007 (datum besluit 26 november 2007):

kentekennummer 86-HG-VT voor de heer T.G. Nickel Savanne 66.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

EVENEMENTENVERGUNNING aangevraagd door:


· Stichting De Capelse Winter: om het Amnestyplein te gebruiken als schaatsbaan en deze schaatsbaan als zodanig te exploiteren van vrijdag 7 december 2007 tot en met zondag 20 januari 2008;


· Young Professionals Events: voor het houden van een zomerse braderie op het Stadsplein op zaterdag 21 juni 2008 van 10.00 uur tot
17.00 uur;


· St. Capelle Festiviteiten: voor het houden van de Koninginnekermis van vrijdag 25 april 2008 tot en met woensdag 30 april 2008 achter en naast het gemeentehuis aan de Lijstersingel en het houden van een Oranjefeest op het Amnestieplein op dinsdag 29 april 2008 en de viering van Koninginnedag op woensdag 30 april 2008 met kramen op het Stadsplein en vrijmarkt;

Bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel