Dienstenbond CNV

Nieuws

26 november 2007

Eerste ronde cao winkelmanagement Albert Heijn

Door: Fedde Monsma

Afgelopen donderdag heeft CNV Dienstenbond met Albert Heijn gesproken over de cao Winkelmanagement. De voorstellen van bonden zijn toegelicht en Albert Heijn heeft daar een reactie op gegeven. De volgende keer zullen we inhoudelijker ingaan op de onderwerpen. Echter, belangrijk aandachtspunt is wel het bestaansrecht van deze cao.

De cao Winkelmanagement is een eigen, zelfstandige cao. Daar horen eigen, zelfstandige CAO-voorstellen bij, vindt CNV Dienstenbond. Albert Heijn is een andere mening toegedaan; voor een deel willen zij eigen onderwerpen wel agenderen, maar voor een belangrijk deel vindt Albert Heijn dat de cao voor de supermarkten (VGL) gevolgd moet worden. Albert Heijn wil de medewerkers hetzelfde belonen. Of wij deze cao maar willen volgen.

CNV Dienstenbond vindt dat principieel onjuist. Dat betekent namelijk dat de medewerkers die onder deze cao vallen geen eigen zeggenschap hebben over hun eigen loonsverhoging; die is immers vastgesteld bij de onderhandelingen over de VGL-cao. Bijzonder eigenaardig. Er wordt nu van CNV Dienstenbond verwacht om deze loons-verhoging maar klakkeloos over te nemen.

Dat Albert Heijn met twee mate meet deert ze niet. Want, in de cao voor de distributiecentra is wel een andere afspraak gemaakt. De feiten op een rijtje:

Voorstel CNV Dienstenbond

Voorstel AH

VGL-cao

AH Distributie

3% per 31 maart 2007

2% per 13 augustus, 1% per december

2% per 13 augustus, 1% per december

3% per 5 november

Andere onderwerpen zijn:


· In een protocol wordt opgenomen dat aangesloten wordt bij de studie in de Distributie-cao betreffende het afschaffen van jeugdschalen en betreffende leeftijdsfasebewustpersoneelsbeleid, reïntegratie en employability.

· Voorts is er gesproken over de maximale inzet van medewerkers. Het nieuwe besturingsmodel vraagt nogal wat van medewerkers en het kan niet zo zijn dat medewerkers daardoor ongelimiteerd gevraagd kan worden om op avonden en zaterdagen te werken.

· CNV Dienstenbond willen met AH overleg over de positie van de Teamleider in deze cao.

Blijft de discussie bestaan over de loonsverhoging. CNV Dienstenbond heeft AH ook laten weten dat als AH vasthoudt aan de koppeling met de VGL-cao, er wat CNV Dienstenbond betreft een fundamentele discussie zal volgen over het bestaansrecht van de cao Winkelmanagement. Wanneer externe partijen uw arbeidsvoorwaarden gaan bepalen, is er wat ons betreft geen meerwaarde voor een eigen cao. Die vraag komt prominent op tafel en zullen we te zijner tijd ook met u bespreken. 6 december praten wij verder met AH.

Kortom, er staat nog een pittig gesprek te wachten over hoe verder. Uiteraard zullen we u daarover informeren. Echter, deze cao gaat ook uw ongeorganiseerde collega aan. Maak ze lid, dan kunnen we meer! Wist u dat CNV Dienstenbond de meest uitgebreide ledenservice kent tegen de allerlaagste prijs?

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl