Gemeente Medemblik

Verruiming openingstijden gemeentelijke balies

Vooruitlopend op de evaluatie van het functioneren van de gemeentelijke balies is besloten tot een aantal aanpassingen ter verbetering van de kwaliteit van diensverlening. Per 1 januari 2008 worden de volgende wijzigingen doorgevoerd.

Wijzigingen
Op maandag worden de openingstijden van de publieksbalie in Midwoud verruimd. Op dit moment is het loket die dag geopend tot 16.00 uur en is er een avondopenstelling van 18.00 tot 20.00 uur. In het kader van een betere spreiding en snellere afhandeling is het loket vanaf 1 januari op maandag ook tussen 16.00 en 18.00 uur geopend.

Het loket Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) krijgt vanaf 1 januari dezelfde openingstijden als de loketten burgerzaken en bouwen. Dit betekent dat voortaan ook tijdens de avondopenstelling informatie kan worden verkregen over de Wmo.

Om de cliënten van de Wet Werk en Bijstand (Wwb) beter van dienst te kunnen zijn, wordt vanaf 1 januari een andere werkwijze gehanteerd. Het loket Wwb wordt gesloten. Daarvoor in de plaats komt een dagelijks telefonisch spreekuur, waarbij de mogelijkheid bestaat direct een afspraak te plannen met een persoonlijke relatiemanager. Dit voorkomt tevergeefse bezoeken aan het gemeentehuis en garandeert een optimale begeleiding.

Evaluatie
In het eerste half jaar van 2008 wordt een onderzoek gedaan naar het aantal klantcontacten. Deze inventarisatie richt zich niet alleen op de bezoeken aan de balies, maar ook op het aantal telefonische contacten bij de centrale receptie. Aan de hand van de gegevens uit dit onderzoek, wordt opnieuw bepaald of de huidige situatie voldoet. Het onderzoek maakt deel uit van Medemblik heeft Antwoord, het verbetertraject van onze gemeentelijke dienstverlening.