Gemeente Maastricht

Burgemeester Leers herbenoemd

Koningin Beatrix heeft drs. G.B.M. Leers herbenoemd tot burgemeester van Maastricht. Ze doet dat op voordracht van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mevrouw dr. G. ter Horst. De herbenoeming is van kracht met ingang van 1 februari 2008. Op die datum loopt de eerste ambtstermijn van zes jaar van de heer Leers als burgemeester van Maastricht af.

In mei jongstleden heeft de heer Leers bekend gemaakt voor herbenoeming in aanmerking te willen komen. Hij gaf daarbij wel aan voornemens te zijn niet de volledige nieuwe ambtstermijn van zes jaar vol te zullen maken. In zijn brief aan Commissaris van de Koningin in de Provincie Limburg, de heer Frissen, maakte de burgemeester duidelijk dat hij wel graag nog enkele grote projecten wil afronden die voor de hele regio van groot belang zijn.

In het besluit van de koningin, op voorspraak van de minister, speelt de positieve aanbeveling van de gemeenteraad een belangrijke rol. Die aanbeveling is in september jongstleden door een vertrouwenscommissie van de raad - onder meer na gesprekken met de heer Leers en de wethouders - voorgelegd aan de voltallige gemeenteraad. Die ging in een besloten vergadering akkoord. De voordracht is na tussenkomst van de Commissaris van de Koningin in oktober voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.