Gemeente Overbetuwe


Overeenkomst toewijzing huurwoningen gemeente Overbetuwe en Woningstichting Heteren

Op maandag 19 november ondertekenden wethouder Jan Walraven en Ruud Maatman, directeur van Woningstichting Heteren een huisvestingsovereenkomst over de toewijzing van huurwoningen. Daarin is geregeld dat de woningstichting met ingang van 1 januari 2008 de vrijkomende huurwoningen verdeelt volgens de regels van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Het huidige inschrijf- en verdeelsysteem voor huurwoningen vervalt dan. De huurders van de Woningstichting Heteren en allen die momenteel als woningzoekende ingeschreven staan, zijn onlangs door Woningstichting Heteren geïnformeerd over de veranderingen.

Starters opgelet!

Voor de starters die nog niet staan ingeschreven heeft wethouder Jan Walraven nog een belangrijk advies in petto: "Schrijf je in als woningzoekende, ook al heb je nog geen verhuisplannen. Dat kan al vanaf je 18e. Op die manier heb je een grotere kans op een huurwoning op het moment dat je eraan denkt om zelfstandig te wonen. Wacht er dus niet te lang mee!" Op www.entree.nu staat meer informatie over het inschrijfsysteem.

Wat verandert er?

U krijgt voortaan alle vrijkomende woningen in de regio op een presenteerblaadje aangeboden in `EntreeMagazine' en op de internetsite www.entree.nu. Op die site kunt u zelf uw kansen op een woning berekenen. De verdeling van de woningen vindt plaats op basis van meettijd. Meettijd is het criterium waarmee de volgorde tussen woningzoekenden wordt bepaald. Degene met de langste meettijd (inschrijfduur dan wel woonduur) krijgt de woning aangeboden. Er zijn 2 categorieën woningzoekenden: doorstromers en starters. Een starter woont nog niet zelfstandig. Voor een starter geldt de meettijd vanaf het moment dat deze als woningzoekende staat ingeschreven.
Een doorstromer laat een zelfstandige woning achter. De meettijd van een doorstromer is gelijk aan de tijd dat iemand op het huidige adres woont.

Wethouder Jan Walraven en Ruud Maatman ondertekenen een huisvestingsovereenkomst over de toewijzing van huurwoningen.